16th Psarokokalo International Short Film Festival 2024 - P.S. site

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

16th Psarokokalo International Short Film Festival 2024

16th Psarokokalo International Short Film Festival 2024 

Κινηματογράφος που αξίζει να ανακαλύψετε!! 
8-14/07/2024 Φολέγανδρος

Το εξαιρετικό Psarokokalo διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει για 16η χρονιά με μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες τους είδους από την παγκόσμια παραγωγή από 8 εως 14 Ιουλίου στην Φολέγανδρο με στόχο να είναι πηγή συναισθημάτων και να μας θυμίζει την ανθρωπιά μας και τις κοινές μας αξίες.

°° Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση
Οι επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος αντιμετωπίζονται ως κλειδιά που «ανοίγουν» τον διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων. Αποτελούν ιδανικά εργαλεία για την αποδόμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 102 ταινίες μικρού μήκους (µυθοπλασίας, ντοκιµαντέρ και animation) από 42 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών, του Λοκάρνο, του Σάντανς κ.ά., και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με 7 ενότητες, 6 διαγωνιστικές κατηγορίες και 8 βραβεία είναι το κλειδί για την ποιότητα και την ποικιλία. Με έργα σκηνοθετημένα από αναδυόμενα παγκόσμια ταλέντα παράλληλα με την ευχαρίστηση της ανακάλυψης, της αφήγησης και της καινοτομίας, το φεστιβάλ είναι ένας ανοιχτός χωρίς αποκλεισμούς χώρος που στοχεύει να σηματοδοτήσει τις νέες περιοχές της κινηματογραφικής τέχνης.Είναι το μέρος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη του αυριανού κινηματογράφου, που αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κάθε είδους διακρίσεις.
Είκοσι προσωπικότητες ενεργών επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας - των εικαστικών και της συγγραφής από 14 χώρες απονέμουν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους ο εικαστικός καλλιτέχνης Bosco Sodi.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ https://www.psarokokalo.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου