Curtis Lundy / Half Note 9 ~ 12/2/2024 - P.S. site

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Curtis Lundy / Half Note 9 ~ 12/2/2024

Curtis Lundy / Half Note 9 ~ 12/2/2024 

CURTIS LUNDY QUARTET feat. CRAIG HANDY
9 Φεβρουαρίου - 12 Φεβρουαρίου

Ο μοναδικός μπασίστας, συνθέτης κι ενορχηστρωτής Curtis Lundy έρχεται στο Half Note Jazz Club, για τέσσερις βραδιές, από Παρασκευή 9 έως και Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Βγαλμένος από τα καλύτερα χρόνια της straight ahead ή της hard bop σχολής της jazz – είναι χωρίς αμφιβολία, ένας από πιο εμβληματικούς και περιζήτητους μουσικούς της σύγχρονης jazz σκηνής και του αυτοσχεδιασμού. Ο προταθείς για Grammy και παγκόσμια γνωστός για το στιβαρό αλλά κι εξόχως λυρικό παίξιμό του Lundy, με την τεράστια πορεία του στην μουσική, επιβάλλεται με τον ήχο του, ως o πραγματικός leader του σχήματος με το οποίο εμφανίζεται. Άλλωστε, σαν ένας αυθεντικός master του ακουστικού μπάσου, γνωρίζει το American songbook και τα standards όσο κανείς.

Γεννημένος στο Miami, από μία εξόχως μουσική και πολυμελή οικογένεια (αδελφή του άλλωστε είναι η τεράστια Carmen Lundy), ο Curtis ξεκίνησε να παίζει μουσική – κυρίως κρουστά – πολύ νωρίς στην ζωή του, ενώ το μπάσο το έπιασε στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Σπούδασε μουσική στο Miami University και πολύ αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του 70’ έφυγε για την Mecca της jazz, τη Ν. Υόρκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ξεχώρισε η μυθική τραγουδίστρια Betty Carter, με την οποία έμεινε για χρόνια κι έγινε η ραχοκοκαλιά της διάσημης μπάντας της που είχε τον John Hicks στο πιάνο και τον Kenny Washington στα τύμπανα! Η παρουσία του εκεί αλλά κι οι απίστευτες ικανότητές του, τον έφεραν να παίζει και να ηχογραφεί με τον Elvin Jones, την Dee Dee Bridgwater, το Pharoah Sanders, τον Johnny Griffin, τον Frank Morgan, τον Clark Terry, τον Ralph Peterson Jr. κα. Με τον συμμαθητή του σαξοφωνίστα Bobby Watson, ηγήθηκαν από κοινού στο εμβληματικό γκρουπ “Horizon”, ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα της jazz που έγινε στο μοτίβο των Messengers του Art Blakey και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να παίζουν πάντα μαζί. Οι δισκογραφική παρουσία του επίσης Curtis Lundy είναι σημαντική αφού εκτός των εξαιρετικών προσωπικών δίσκων έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ιστορικές ηχογραφήσεις άλλων leaders.

O Curtis Lundy αποτελεί ένα εξέχον μέλος αυτής της τρομερής γενιάς των 70άρηδων σήμερα της jazz, που διδάχτηκαν κι έμαθαν από τους ημίθεους της μουσικής αυτής αλλά έπαιξαν και πολλά χρόνια με αυτούς, ώστε σήμερα να είναι εκείνοι που μεταφέρουν την παράδοση της jazz στις νεότερες γενιές.

Στις συναυλίες του Curtis στην Αθήνα και το Half Note , θα βρίσκεται πλάι του ο εξαιρετικός τενόρος σαξοφωνίστας Craig Handy! Με συνεργασίες με τους Wynton Marsalis, Roy Haynes, Abdullah Ibrahim, Mingus Dynasty και πολλούς άλλους, ο Handy συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο in demand σαξόφωνα του καιρού μας. Ήταν αυτός που έπαιξε τον ρόλο του Coleman Hawkins στην ταινία Kansas city!

Το all star κουαρτέτο του Curtis Lundy με τον Craig Handy, από τις 9 έως και τις 12 Φεβρουαρίου θα είναι φυσικά στην τζαζ σκηνή της πόλης μας, όπου η κορυφαία jazz και πάλι θα θριαμβεύει.

www.curtislundy.com

Curtis Lundy – Contrabass

Craig Handy – Saxophone

Jordan Williams – Piano

Eric Kennedy – Drums

Info

CURTIS LUNDY QUARTET feat. CRAIG HANDY

Παρασκευή 9 – Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Έναρξη Παρασκευή & Σάββατο 22:30

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 20€

ΕΙΣΙΤΗΡΙA

Προπώληση εισιτηρίων:

www.halfnote.gr Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου