23rd Olympia International Film Festival 2020 - P.S. site

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

23rd Olympia International Film Festival 2020

23rd Olympia International Film Festival 2020

23rd Olympia International Film Festival 202028 Νοε στις 8 π.μ. UTC+02 – 5 Δεκ στις 11:45 μ.μ. UTC+02

Δημόσια · Διοργανωτής: Olympia International Film Festival for Children and Young People

Online εκδήλωση
28 Νοεμβρίου- 5 Δεκεμβρίου 2020

ONLINE ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και φυσικές προβολές σε επιλεγμένα σχολεία του Νομού Ηλείας
Σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ Ολυμπίας από την ίδρυσή του το 1997 είναι η ανθρώπινη, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα της κοινότητας που σχηματίζεται κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία της διοργάνωσής του στον Πύργο, την Αμαλιάδα και τους μικρότερους πόλους του.

Φέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού και τους αντικειμενικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις κοινού λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών φορέων του θεσμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεανικού Πλάνου, να μην υποδεχθούμε καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μην ανοίξουμε τις αίθουσες για το ευρύ κοινό.

Ωστόσο αποκεντρώνουμε μια σειρά φυσικών κινηματογραφικών προβολών σε χώρους όπου κατεξοχήν βρίσκεται το κοινό του Φεστιβάλ: Σε επιλεγμένα σχολεία του νομού Ηλείας, δημιουργούμε μικρές κινηματογραφικές «κυψέλες», με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας όπως αυτά ισχύουν για τους χώρους εκπαίδευσης, προκειμένου να δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ταινίες που θα επιλέξουν.

Για το υπόλοιπο κοινό, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η επετειακή 20η Camera Zizanio θα πραγματοποιηθούν από 28 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2020, αλλά διαδικτυακά: Τόσο τα διαγωνιστικά προγράμματα, όσο και τα αφιερώματα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των παράλληλων δράσεων (εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις κλπ) θα είναι διαθέσιμα όχι μόνο στο έμπειρο κοινό της Ηλείας, αλλά και στο κοινό όλης της χώρας.

Συνεχής πληροφόρηση για τις δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympiafestival.gr, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter και για την Camera Zizanio στο camerazizanio.net και στο Facebook.

The 23rd Olympia International Film Festival for Children and Young People will be held from November 28 - December 5, 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου