Σεπτεμβρίου 2020 - P.S. site

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αόρατες Πόλεις: Ομαδική έκθεση / Cube Gallery 2020

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 0
Αόρατες Πόλεις: Ομαδική έκθεση / Cube Gallery 2020

 Αόρατες Πόλεις: Ομαδική έκθεση / Cube Gallery 2020

Aorates Poleis 2020Κάποιες φορές, ο καθρέφτης μεγενθύνει την αξία των πραγμάτων, κάποιες την αρνείται.” –Ίταλο Καλβίνο, Αόρατες Πόλεις

Η Γκαλερί Cube, καλωσορίζει το φθινόπωρο, με το art project Αόρατες Πόλεις. Η ιδέα του φωτογραφικού project ξεκίνησε, πριν περίπου ένα χρόνο, σε μία από τις ωραιες συνατήσεις μας, με τον Νίκο Βατόπουλο, όπου παράλληλα, συναντήθηκαν και οι επιθυμίες μας, για μαγικές περιπλάνήσεις, στις πόλεις του κόσμου. Ο ίδιος έχει μια μεγάλη παρακαταθήκη από τις “Αόρατες Πόλεις” της Ελλάδας, μιας και συχνός ταξιδευτής, ανακαλύπτει και φωτογραφίζει άγνωστες πτυχές των πόλεων που επισκέπτεται.

Συνοδοιπόροι του, με ανάλογο πάθος για φωτογραφικές περιπλανήσεις, στις Αόρατες Πόλεις, ο Ξενοφών Παπαευθυμίου, που καταθέτει τη δική του ματιά, μεσα από τις αναζητήσεις του, στις γειτονιές της Πάτρας και ο Φάνης Λογοθέτης, που μεταφέρει φωτογραφικά μια δική του “Αόρατη Πόλη”, μέσα από ένα από τα ταξίδια του, στο εξωτερικό. Για όλους μας, τους συμμετέχοντες, στο project, δεν έχει καμμία σημασία το να απεικονίσουμε την πόλη ή το σημείο που φωτογραφήθηκε, μιας και θέλουμε να δώσουμε στον θεατή, τη δυνατότητα, να επισκεφθεί με τη φαντασία του, μέρη που θα τον κάνουν πλουσιότερο στα ταξίδια του μυαλού. Επίσης, συναποφασίσαμε, οι Αόρατες Πόλεις, να γίνουν ένα ongoing project, στο οποίο, θα εμπλακούν, στη συνέχεια, περισσότεροι φωτογράφοι, από διάφορες πόλεις του κόσμου, προτείνοντας τη δική τους ματιά.

Ο Νίκος Βατόπουλος, γράφει: “Οι «Αόρατες Πόλεις» εγκαινιάζουν μια αστική ιχνογραφία, χωρίς όρια, γεωγραφικά ή χρονικά, προτείνοντας πολλαπλές δέσμες βλεμμάτων. Η εναρκτήρια έκθεση αυτού του ανοικτού, πολυπρισματικού, ρευστού και πολυφωνικού εγχειρήματος, φέρνει αρχικά σε σύμπλευση και αντιδιαστολή τρεις διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις με θέμα την πόλη. Η πόλη όπως την ορίζουν, την κατανοούν και την εξερευνούν οι «Αόρατες Πόλεις» είναι ένα ανοικτό εργαστήρι.

Η πόλη αυτή είναι το διαχρονικό άστυ, από τα βαθιά ορύγματα του υποσυνείδητου ή από τις λάμψεις και αντανακλάσεις της καθημερινότητας. Τα όρια ορατού και ψευδαισθητικού αλληλοτέμνονται, υπόκεινται σε διαρκείς ωσμώσεις, γεννούν υβριδικές εικόνες και εκβάλλουν σε αναπάντεχες συζεύξεις. Αυτός ο μεγάλος, ενδιάμεσος χώρος, υποφωτισμένος στις χαράδρες της μνήμης, λαμπρός στα ξεσπάσματα του νου, υποβλητικός στην υπαινικτικότητά του και σπαρακτικός στη διεκδίκησή του, είναι ο κόσμος που ορίζουν οι «Αόρατες Πόλεις». Το εικαστικό πρότζεκτ που εισηγείται η Cube Gallery έχει τη φιλοδοξία να εξελίσσεται.

Και καθώς προχωράει εμπλέκοντας πρόσθετα βλέμματα, νέα βιώματα, καινούργιες οπτικές, να μετασχηματίζεται σε ένα φωτογραφικό πείραμα με αντικείμενο τα μυστήρια του άστεως. Στη διάρκεια του χρόνου, οι «Αόρατες Πόλεις», εμπνεόμενες προφανώς από τον Ιταλο Καλβίνο, θα προσφέρονται σαν ένας ημιδιάφανος καμβάς πάνω στον οποίον και άλλοι φωτογράφοι θα επιθυμούν να γαντζώσουν το δικό τους αποτύπωμα. Χωρίς δεσμεύσεις ιστορικού χρόνου και γεωγραφικής συντεταγμένης, οι «Αόρατες Πόλεις» εκκινούν με αφετηρία την Πάτρα για να συνεχίσουν στην Αθήνα και όπου αλλού, ανανεώνοντας το βλέμμα μας πάνω στο βίωμα της αστικής εμπειρίας.

Η εμπειρία αυτή μπορεί να έλκει καταγωγή από μνήμες και αναφορές, μπορεί να προβάλλεται ως επιθυμία και ως απωθημένο, μπορεί, ακόμη, να ορίζει εκείνη τη αδιόρατη αλλά υπαρκτή σχέση με το μυθικό τοπίο των ηρώων από κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά ή λογοτεχνικά έργα. Η πόλη προβάλλει από μόνη της ως ένα θεατρικό σκηνικό, μια κινούμενη σκηνή, ένα ρευστό ποίημα που μισοφέγγει απρόσμενα πίσω από ένα φωτισμένο παράθυρο ή ένα σύνθημα σε τοίχο.

Η πόλη εμπεριέχει την επιθυμία. Σαν μια οθόνη προβολής εκπέμπει και απορροφά. Η υβριδική μνήμη οργανώνεται ως ένας ήρωας αυτόνομος, ενεργητικός και ανεξάρτητος για να ορίσει εκ νέου την αστική εμπειρία.

Οι «Αόρατες Πόλεις» – σαν μια στρωματογραφία ενός παλίμψηστου βλέμματος – προσκαλούν σε μια διαρκή διαδικασία ανασκαφής.”

Και συνεχίζει, με μια προσωπική εξομολόγηση: “ Πριν αρχίσω να γράφω, φωτογράφιζα … Από παιδί είχα την ανάγκη να τεκμηριώνω φωτογραφικά τα πράγματα που με συγκινούσαν, έχοντας επίγνωση του εφήμερου όσων έβλεπα. Έτσι λοιπόν από την σχολική ηλικία είχα αρχίσει να φωτογραφίζω τα σπίτια που αγαπούσα. Αυτά δεν ήταν τα προφανή σπίτια, τουλάχιστον δεν ήταν κατά κύριο λόγο. Ξεκίνησα από μία ανάγκη σύνδεσης με τα πράγματα, τα οποία με περιέβαλαν και πριν αρχίσω να γράφω για να δημοσιεύω, είχα αρχίσει να φωτογραφίζω. Αργότερα βέβαια, όταν άρχισα να γράφω συστηματικά, κυρίως στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, σαφέστατα χρειαζόταν και να τεκμηριώνω φωτογραφικά, αλλά σταδιακά η ανάγκη αυτή είχε ήδη αρχίσει να αυτονομείται: η χειραφέτηση της φωτογραφίας από τη στενή ανάγκη της τεκμηρίωσης.

Έτσι λοιπόν οι φωτογραφικές μου εξορμήσεις διατηρούσαν για μένα μία αφηγηματικότητα. Εχω στο μυαλό μου φωτογραφικές διαδρομές οι οποίες έχουν συνοχή, αλληλουχία, και περιεχόμενο ως μια προσπάθεια να δώσω υπόσταση σε πράγματα για τα οποία κανείς δεν θα ξοδέψει χρόνο. Με ενδιαφέρει να καταγράφω πράγματα τα οποία είναι εκτός ιστοριογραφίας. Ένα απλό σπίτι, π.χ., σε μια συνοικία της Αθήνας. Ενα διώροφο, πιθανώς, σπίτι, που στην εποχή του θα ήταν μάλλον όμορφο, στέγη μιας αστικής οικογένεια με παιδιά. Αυτό το σπίτι μπορεί να ήταν χτισμένο από κάποιον εμπειρικό μηχανικό, αλλά σίγουρα δεν ανήκει στην επίσημη ιστοριογραφία της χώρας. Αυτό είναι που με συγκινεί. Γιατί όπως οι άνθρωποι, που η μνήμη τους θα κρατήσει μια-δυο γενιές, έτσι ακριβώς και τα σπίτια θα χαθούν. Το ίχνος τους θα απαλειφθεί από την ιστορία της πόλης. Εχουν, όμως, κυρίαρχο και κεντρικό ρόλο στο πώς αντιλαμβανόμαστε το αστικό περιβάλλον και την εμπειρία μας μέσα σε ένα δομημένο χώρο.

Προσεγγίζω με δέος τη λεγόμενη ανώνυμη αρχιτεκτονική – που δεν είναι καθόλου ανώνυμη – αλλά ας πούμε δεν είναι επισήμως καταγεγραμμένη. Αυτό είναι κάτι που με συγκλονίζει. Και επειδή τα τελευταία χρόνια, επισκέπτομαι πολλά μέρη της χώρας μας, σε κάθε τόπο βλέπω ομορφιά. Και βλέπω αξίες ανθρώπινες, μια παρακαταθήκη η οποία, νομίζω, δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο σημαντική είναι. Είναι πράγματα με τα οποία όλοι μας μπορούμε να συνδεθούμε. Μπορεί να γράψω για μία βόλτα μου στον Κολωνό ή στην Κυψέλη, και να γράψω κάτι άθελά μου, με την ορμή του λόγου, το οποίο να γεννήσει μια ανάμνηση ή επιθυμία πράξης σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κανένα βίωμα ούτε με τον Κολωνό ούτε με την Κυψέλη. Είναι ένα ένα είδος ανασκαφής.

Μία εναρκτήρια εμπειρία ως ανάμνηση όταν ήμουν παιδί, συνέβη στον οδό Πατησίων τη δεκαετία του ’60. Μεγάλωσα σε πολυκατοικία, νεόδμητη τότε του 1962, σε ρετιρέ, απέναντι σ’ ένα στενάκι. Απέναντι λοιπόν υπήρχε ένα άχτιστο οικόπεδο που έγινε πολυκατοικία, το 1972. Προτού γίνει πολυκατοικία, ήταν το μέρος όπου μαζευόμασταν όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Εκεί παίζαμε σχεδόν κάθε απόγευμα, γιατί τότε τα παιδιά είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Παίζαμε και έκανα και τα μαθήματά μου, μάθαινα και ξένες γλώσσες, αλλά βρίσκαμε χρόνο να παίζουμε. Το λέω αυτό γιατί μάτωνα τα γόνατά μου από το παιχνίδι, στην οδό Πατησίων. Ένα παιδί που ήταν ο αρχηγός της παρέας, είπε μια μέρα: «θα πάμε να ανοίξουμε το σπίτι που βρίσκεται στο βάθος του οικοπέδου». Υπήρχε λοιπόν ένα σπίτι που στα μάτια μου φάνταζε παλάτι, αλλά ήταν πράγματι ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό αρχοντικό, το οποίο δεν υπάρχει πλέον. Ηταν από τότε κλειστό. Σίγουρα δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο το φαντάζομαι, αλλά δεν ήταν καθόλου μικρό. Μαζεύτηκε όλη η μαρίδα της περιοχής, αγόρια – κορίτσια, με επικεφαλής τον Γιώργο. Παίρνει ένα ξύλο και εφημερίδες και ανάβει μία δάδα. Ήταν πραγματικά σα να ζούσα ένα επεισόδιο από τη ζωή του Τομ Σόγερ, στην Πατησίων του ’60. Ανοίγουμε ένα μάνταλο – προφανώς, ήταν πάρα πολύ εύκολο να μπεις μέσα -, και μπαίνουμε σε ένα σπίτι κενό, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα έπιπλο. Θυμάμαι, όμως, μια ξύλινη σκάλα. Δεν ήμουν ούτε εφτά χρόνων, οπότε η σκάλα πρέπει να φαινόταν τεράστια. Και βέβαια, τα τζάκια που ήταν μαρμάρινα. Αυτήν την εμπειρία την σκέφτομαι συχνά, γιατί αυτό το σπίτι δεν υπάρχει πουθενά. Σίγουρα, θα είχε ένα αστικό παρελθόν. Αργότερα, τυχαία έμαθα ότι το είχαν επιτάξει οι Γερμανοί και έκτοτε εγκαταλείφθηκε. Ο καθένας μας πιστεύω έχει βιώματα από χώρους βιωμένους οι οποίοι έχουν εξαεριστεί στη μνήμη.

Με συγκινεί να προσεγγίζω τους βιωμένους χώρους και τόπους, να αποσπώ λίγο από αυτό το πένθιμο και να αντιλαμβάνομαι την παράλληλη ύπαρξη. Διότι θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε φορτωμένοι με πράγματα που δεν επιθυμούμε κι εν μέρει είμαστε εγκλωβισμένοι. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό ο καθένας με τον τρόπο που πιστεύει να ζει μία ιερότητα. Άλλος μπορεί να το βρει στη θρησκεία, άλλος στην ορειβασία, άλλος στην ιχνηλασία, όπως εγώ. Αλλά είναι για μένα ζωτικής σημασίας το να επιτρέπω στον εαυτό μου να έχει εμπειρίες, έστω και στιγμιαίες ή ολιγόλεπτες, εκτός κανόνα. Πηγαίνοντας σε μια δουλειά, π.χ., μπορεί να έχω λίγο χρόνο και να κάνω μία βόλτα όπου θα βγάλω φωτογραφίες, έστω για μισή ώρα, και να νιώσω έτσι τη διαστολή του εαυτού μου. Μια καλλιέργεια αυτοσυνειδησίας σε ένα περιβάλλον που σε ωθεί να μην το σκέφτεσαι. Έτσι προσεγγίζω την ποιητική των ερειπίων. Είναι μια διαδικασία ισόβια, μια εντρύφηση στη διαρκή ποίηση.”

Ο Φάνης Λογοθέτης, γράφει: “Οι φωτογραφίες δεν αποτελούν πάντα αντικειμενικές περιγραφές, μιας και υπάρχει ένα οπτικό ασυνείδητο που σχετίζεται με διάφορες θυμικές καταστάσεις. Η αναζήτηση της οπτικής γωνίας είναι μια αναστοχαστική κίνηση απομόνωσης ενός καρέ, μέσα σε έναν κόσμο που όλα αλληλεπιδρούν και το τυχαίο παύει να είναι πια τόσο τυχαίο, αλλά γίνεται μια διάχυση που η τέχνη – η φωτογραφία, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να αποκωδικοποιήσει. Η φωτογραφία δρόμου, όπως και η αστική φωτογραφία, μπορεί να είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως το να σχετίζεται άμεσα με τον ρεαλισμό, το ντοκουμέντο ή να είναι σχόλιο, όντας ανθρωποκεντρική. Επίσης, μπορεί να έχει μια καθαρά φορμαλιστική διάθεση με άξονα την αισθητική ή απλά να έχει αρχιτεκτονικές διαστάσεις. Στον φωτογράφο μένει να επιλέξει τι επιθυμεί και στον θεατή να αφεθεί στο εσωτερικό του ξύπνημα.

Αφουγκράζομαι, σχεδόν εμμονικά, τις πόλεις που βρίσκομαι κάθε φορά, σε μια ακούσια προσπάθεια να αναγνωρίσω τον εαυτό μου μέσα στις καθημερινές σκηνές, καταθέτοντας παράλληλα μια υποκειμενικότητα που διαρκεί όσο ενα κλικ.

Ο Ξενοφών Παπαευθυμίου, γράφει: “Η περιδιάβαση στον αστικό χώρο μπορεί να εξελιχθεί σε μία αλλόκοτη τελετουργία που σε οδηγεί να ανακαλύψεις την απόκρυφη όψη της πόλης, αυτή που οι περισσότεροι αγνοούν, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διακρίνουν.

Στις ρωγμές της πόλης κρύβεται η ψυχή της, στις σκιασμένες γωνιές, τις κλειστές πόρτες, τα αλλεπάλληλοι στρώματα από χρώματα, γραφές και υφές, στα ίχνη που αφήνει η καθημερινή χρήση. Μία ματιά σε ένα ακατοίκητο σπίτι, ένα στενό σε μία απόκεντρη γειτονιά, η μεταμόρφωση των αστικών κτιρίων των πρόσφατων δεκαετιών, με τα ίχνη του χρόνου και της ανθρώπινης χρήσης, μπορούν να αποτελέσουν αφορμές για φωτογραφικές αναζητήσεις που αποτυπώνουν τη μοναδικότητα της στιγμής.

“Καμιά φορά βλέπω κάτι τόσο συγκινητικό που ξέρω ότι δεν κάνει να σταθώ πολύ. Πρέπει να το δω και να φύγω γρήγορα. Έτσι και μείνεις παραπάνω, η συγκίνηση που σ’ αφήνει άφωνο χάνεται. Πρέπει αν το αγαπήσεις, να το εμπιστευθείς και να φύγει” γράφεις ο Ντόν Ντελίλλο στον “Υπόγειο Κόσμο”.

Αυτή τη συγκίνηση θέλω να αποτυπώσω με τον φωτογραφικό μου φακό, να την εμπιστευθώ, να την καταγράψω και να φύγω πριν χαθεί.”

Επιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος | Λιάνα Ζωζά

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 18-9-2020 Εως: 10-10-2020
Εγκαίνια:Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, 19.00 – 22.00|| Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 | Τετάρτη - Σάββατο: 10.00 – 14.00 | Κυριακή - Δευτέρα: κλειστά

Τοποθεσία: Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα

Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 2611110069 | www.cubegallery.gr

πηγή: https://www.culturenow.gr

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Art + Docs: Στο μυαλό του καλλιτέχνη 2020

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 0
Art + Docs: Στο μυαλό του καλλιτέχνη 2020

ArtDocs 202010 ως 16 Σεπτεμβρίου 2020
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room παρουσιάζουν μια εβδομάδα ντοκιμαντέρ, και όχι μόνο, αφιερωμένη στις εικαστικές τέχνες και στο εμμονοληπτικό σύμπαν της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με μια επιλογή ταινιών (πρόσφατες παραγωγές αλλά και vintage δημιουργίες που χρήζουν επανεκτίμησης) προορισμένων να ερεθίσουν τον αμφιβληστροειδή τόσο των ορκισμένων φιλότεχνων όσο και των ανήσυχων σινεφίλ.

Υπογραφές αναγνωρισμένων δημιουργών ντοκιμαντέρ, όπως ο Πίτερ Γουάτκινς, η Ανιές Βαρντά και ο Ναθάνιελ Καν, συναντιούνται με ανερχόμενα ονόματα του είδους για να μας προσφέρουν ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό καλειδοσκόπιο για το αιώνιο κυνήγι της καλλιτεχνικής έμπνευσης, τη φευγαλέα φύση του ταλέντου και τα όρια της εικαστικής έκφρασης.

Αναπάντεχες ματιές στο αστικό σκηνικό της street art και στο χρηματιστήριο της τέχνης, αντισυμβατικά πορτρέτα ιδιοφυϊών όπως ο Έντβαρντ Μουνκ και ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, πρωτοπόρες γυναίκες δημιουργοί που απαιτούν την αναθεώρηση της ιστορίας της τέχνης, προκλητικός ερωτισμός και ξεδιάντροπα παιχνίδια με τη δημοσιότητα δια χειρός Ρόμπερτ Μέιπλθορπ και Μαουρίτσιο Κατελάν, περιγράφουν μερικές μονάχα από τις ταινίες του αφιερώματος, που συνθέτουν μια ιλιγγιώδη διαδρομή στο τοπίο των οπτικών τεχνών.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, με ελληνικούς υπότιτλους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room συνδιοργανώνουν ένα αφιέρωμα με αυτή τη θεματική, μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση Art & Docs του 2015.

Σημειώνεται πως η εναρκτήρια προβολή του αφιερώματος Art + Docs: Στο μυαλό του καλλιτέχνη με την ταινία "Αόρατη Χίλμα | Beyond the Visible - Hilma af Klint" την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30 είναι μόνο με προσκλήσεις.

To αφιέρωμα “Art & Docs” διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή ΙΙ» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2014-2020

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros13 2020

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2020 0
Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros13 2020

ANIMASYROS International Animation Festival 202023 ~ 27 Σεπτεμβρίου 2020

Animasyros:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Φέτος, υποβλήθηκαν για προεπιλογή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων ΣχεδίωνAnimasyros13, 3.000 ταινίες από 100 χώρες του κόσμου.

Μέσα από αυτές η ομάδα προεπιλογής επέλεξε 181 ταινίες οι οποίες απαρτίζουν τα διαγωνιστικά και πληροφοριακά τμήματα της φετινής Phygital έκδοσης!

Βραβεία απονέμονται στα ακόλουθα τμήματα του Φεστιβάλ: στο Διεθνές Διαγωνιστικό, Φοιτητικό Διαγωνιστικό, στις Τηλεοπτικές & Κατά Παραγγελία Ταινίες, Ελληνόφωνης Ταινίας που αθλοθετείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, #ThisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Τιμώμενη χώρα στο Animasyros 13 είναι η Τσεχία σε συνεργασία με το Τσεχικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, ενώ παρουσιάζονται επίσης, επιλογές ταινιών σε επιμέλεια του Athens’ International Children’s Film Festival, καθώς και τα καθιερωμένα προγράμματα για παιδιά K.ID.S, για την LGBTQ σκηνή Animapride V, το Διεθνές Πανόραμα και τέλος ειδικές προβολές ταινιών των μελών της κριτικής επιτροπής.

Ακολουθεί η επίσημη επιλογή ανά τμήμα.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Chrysippus (Thanos Samaras, GR, 2019, 117’50”)
Marona’s Fantastic Tale (Anca Damian, FR/RO/BE, 2019, 92’00”)


ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

A Mind Sang (Vier Nev, PT, 2019, 6’11”)
Beyond Noh (Patrick Smith, US, 2020, 3’00”)
Carrousel (Jasmine Elsen, BE, 2020, 10’14”)
Cosmonaut (Kaspar Jancis, EE, 2019, 11’38”)
Empty Places (Geoffroy De Crécy, FR, 2020, 8’30”)
Flesh (Camila Kater, BR/ES, 2019, 12’12”)
Friends (Florian Grolig, DE, 2019, 7’45”)
Homeless Home (Alberto Vázquez, FR, 2020, 15’00”)
Human Nature (Sverre Fredriksen, NL, 2019, 2’15”)
Jean (Marion Auvin, FR, 2020, 13’30”)
Just A Guy (Shoko Hara, DE, 2020, 15’00”)
Life At Oranjehotel (Studio Motoko, NL, 2020, 12’30”)
Memorable (Bruno Collet, FR, 2019, 12’00”)
Movements (Dahee Jeong, KR, 2019, 10’15”)
Pulsión (Pedro Casavecchia, AR, 2019, 6’57”)
Purpleboy (Alexandre Siqueira, PT, 2019, 13’55”)
Rain (Piotr Milczarek, PL, 2019, 5’00”)
Sevarambes (George Kontos, GR, 2020, 11’30”)
Something To Remember (Niki Lindroth Von Bahr, SE, 2019, 5’00”)
The Man And The Head (Nilas Røpke Driessen, DK, 2020, 5’56”)
The Parrot Lady (Michalis Kalopaidis, CY, 2020, 6’45”)
Yes-People (Gísli Darri Halldórsson, IS, 2019, 8’35”)


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

100,000 Acres Of Pine (Jennifer Alice Wright, DK, 2020, 7’21”)
Ahead (Ala Nunu Leszynska, GB, 2019, 5’00”)
Any Instant Whatever (Michelle Brand, GB, 2019, 5’12”)
Bear With Me (Daphna Awadish, NL, 2019, 4’50”)
Daughter (Daria Kashcheeva, CZ, 2019, 14’50”)
Gravedad (Matisse Gonzalez, DE, 2019, 10’30”)
Helfer (Szöllősi Anna, HU, 2020, 9’45”)
I’m Not Feeling Very Well (Sunčana Brkulj, HR, 2019, 3’32”)
IHR (Amélie Cochet & Louis Möhrle, CH, 2019, 6’10”)
Leaf (Aliona Baranova, CZ, 2020, 5’40”)
Mr. Eichmann And The Maverick Goat (Qiao (Joe) Cheng, GB, 2019, 3’22”)
Night Shift (Linda Stūre, LV, 2019, 3’23”)
Onsen (Carlotta Bourdonnais & Thibaud Garrigos & Bastien Hamidi & Carla Gharbi & Lucas Planchon & Linda Neang, FR, 2019, 6’08”)
Pile (Toby Auberg, GB, 2019, 3’23”)
Sigh (Vlad Bolgarin MD, 2019, 15’00”)
Sorry, I Don’t Understand (Natalie Feoktistova, BE, 2020, 5’55”)
Tamou (Tom Prezman, Tzor Edery, IL, 2019, 10’00”)
The Balloon Catcher (Isaku Kaneko, JP, 2020, 6’10”)
The Shadow Of The Sun (Ido Hartmann, IL, 2019, 8’00”)
The Storm (Astrid Guinet, FR, 2019, 6’00”)


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ & ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

A Dog By Your Side (Selina Wagner, GB, 2019, 2’04”)
Adult Swim: Mr. Blessing Man (Qieer Wang, US, 2019, 1’17”)
Aeras (Kleopatra Korai, GR, 2019, 5’19”)
Anibar Animation Festival Trailer (Alice Saey, NL, 2019, 0’50”)
Brazen – Mae Jemison (Phuong Mai N’guyen & Charlotte Cambon De Lavalette, FR, 2019, 3’30”)
Careful (Alice Saey, FR, 2020, 3’58”)
Disorder (Robert Grieves, GB, 2020, 3’30”)
Don’t Die (Greg Doble, CA, 2020, 3’26”)
Fail In Love – Berlin (Cécile Rousset & Romain Blanc-Tailleur & Adrienne Nowak, FR, 2020, 3’56”)
Here We Are: Notes For Living On Planet Earth (Philip Hunt, GB, 2020, 36’00”)
Le Silence De La Rue (Marie Opron, FR, 2020, 3’38”)
Lionverse (Hayden Chun Hei Mok, HK, 2019, 3’24”)
Machini (Frank Mukunday & Tétshim, CD, 2019, 10’00”)
Patrouille De France (Emmanuel Lantam, FR, 2019, 4’15”)
Shooom’s Odyssey (Julien Bisaro, FR, 2019, 26’00”)
Sparks – One For The Ages (Chintis Lundgren, EE, 2020, 3’45”)
Sprout (Pierre-Julien Fieux, FR, 2020, 4’15”)
Star (Effie Pappa, GR, 2020, 4’04”)
The Lazy Dragon (Fokion Xenos & Joan Zhonga, GR, 2020, 3’15”)
Whatever You Call It (Moth Studio, GB, 2019, 1’13”)
Women Undercover – Yola (Aurélie Pollet, FR, 2020, 6’15”)
Your Data Is Showing (Anna Bonnen, DK, 2019, 0’51”)


K.ID.S

A Big Room With Lots Of Chairs (Britt Raes, BE, 2019, 1’06”)
Above (Marco Savini, IT, 2019, 5’27”)
Athleticus: Sled (Nicolas Deveaux, FR, 2019, 3’00”)
Beep & Tweet (Liza Desyatkova, CA, 2020, 6’06”)
Beware The Wolf! (Julie Rembauville, FR, 2020, 1’00”)
Bloated (Baptiste Tassin, FR, 2019, 1’31”)
Far Isle (Laura Robinson, GB, 2019, 07’30”)
Gardener & Bumblebee (Ignas Meilunas, LT, 2020, 0’35”)
Little Grey Wolfy. Fall Travelers (Natalia Malykhina, NO, 2020, 6’00”)
O28 (Otalia Caussé & Geoffroy Collin & Louise Grardel & Antoine Marchand & Robin Merle & Fabien Meyran, FR, 2019, 5’18”)
Reven Og Nissen (Yaprak Morali & Are Austnes, NO, 2019, 8’34”)
You Can Fly! (Sung Bae Park, KR, 2020, 12’00”)


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

-Opsia (Eftichia Kondili, GR, 2020, 01’31”)
1000mods – Lucid (Official Lyric Video) (Yannis Ntousiopoulos, GR, 2020, 03’50”)
59 Days (Zina Papadopoulou, GR, 2020, 05’11”)
Almon Strowger (Kleopatra Korai & Alexandros Grammatopoulos, GR, 2020, 05’00”)
Athanasia (Immortality) (Nikoletta Chouchouli, GR, 2020, 20’00”)
Cast-Outs (Alexandros Romanos Lizardos & Akis Melachris, GR, 2020, 20’45”)
Circus Caravan – Cabo da Roca (Official video) (Maria Livana & Alexis Lagkaditis, GR, 2020, 03’48”)
Digital Strings Dimitrios Sakkas GR 2020 01’40
Dr. Yen Lo (John Katehis & Gregory Milovi, GR, 2019, 06’06”)
Dream Semiramis (Mamata, GR, 2019, 04’50”)
I Am Here (Irida Zhonga & Effie Pappa, GR, 2020, 00’40”)
Mistaken Freedom (Vasilis Hatzopoulos, GR, 2019, 00’54”)
Movement (Dimitrios Sakkas, GR, 2020, 01’14”)
Prometheus (Zachos Samoladas, GR, 2019, 10’14”)
The Day After C (Petros Niamonitakis, GR, 2020, 01’42”)
The First Kiss (Angelos Spartalis, GR, 2020, 04’19”)
The Little Elephant (Effie Pappa, GR, 2017, 02’13”)
The Two Singles (Marios Ioannidis, GR, 2020, 02’10”)
This Love (Cet Amour) (Antonis Kyritsanis, GR, 2019, 05’05”)
TOTE (Karina Shabanova, GR, 2020, 03’24”)
Upside Town (Sofia Avramidou, GR, 2019, 03’37”)


ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

2 Minutes 20 (Justin Gueguen & Annastassja Delayen, FR, 2019, 2’45”)
Aurora (Ingrid Pucci, EE, 2019, 2’08”)
B.O.P (Ladislav Jambor & Lukáš Ďurica, SK, 2019, 2’21”)
Babble Bubble (Richan Li, US, 2020, 3’46”)
Beyond (Minju Kim & Gaheun Lee, KR, 2020, 3’15”)
Chado (Dominica Harrison, GB, 2020, 7’24”)
Criss Cross (Caroline Hamann & Fritz Penzlin, DE, 2020, 7’30”)
Cruel Shoes (Kevan Peterson, US, 2020, 2’15”)
Dry Sea (Bart Bossaert & Yves Bex, BE, 2020, 11’00”)
Fata Morgana (Daniella Bokor & Leanna Berkovitch, IL, 2019, 11’04”)
Freeze Frame (Soetkin Verstegen, BE, 2019, 5’00”)
Funeral (Thịnh Nguyễn, DK, 2020, 7’00”)
Gorilla In The Washing Machine (Huei Jen, Hung, EE, 2019, 8’14”)
Lonely Taro (Wei Wang, TW, 2019, 3’06”)
Lursaguak. Scenes From Life (Izibene Oñederra, ES, 2019, 11’52”)
Marianna’s Dive (Gianfrancesco Iacono, IT, 2020, 6’42”)
Mr. Mare (Luca Tóth, HU, 2019, 19’28”)
Oxygen (Rocky Grispen & Violette Belzer, BE, 2020, 10’32”)
Paracusia (Carolina Sandvik, SE, 2019, 15’00”)
Perfect (O Khe Yn, RU, 2019, 3’08”)
Pigeon (Sang Joon Kim, US, 2019, 5’37”)
Protocorba (Kirill Khachaturov, RU, 2019, 7’10”)
Roberto (Carmen Córdoba González, ES, 2020, 9’00”)
Routine: The Prohibition (Sam Orti, ES, 2020, 8’15”)
Shadow Passage (Ali Aschman, GB, 2019, 4’10”)
Shergar (Cora Mckenna, DK, 2020, 7’06”)
Speed (Ben Mitchell, GB, 2019, 2’00”)
Tasks Of The Day (Petya Zlateva, BG, 2019, 5’00”)
The Great Milestone (Ignasi López Fàbregas, ES, 2020, 12’55”)
The Last Day (Dalibor Rajninger, BG, 2019, 4’50”)
The Peculiar Crime Of Oddball Mr Jay (Bruno Caetano, PT, 2019, 10’50”)
The Rotation (Hazhir As’adi, IR, 2020, 7’00”)
The Swan Maiden (Kārlis Vītols, LV, 2020, 14’34”)
The Tiger Who Came To Tea (Robin Shaw, GB, 2019, 24’15”)
The Winter (Xin Li, AU, 2020, 5’00”)
Wade (Upamanyu Bhattacharyya & Kalp Sanghvi, IN, 2019, 10’38”)
Washing Machine (Alexandra Májová, CZ, 2020, 5’02”)
Where Am I? (Cheng Qiu, GB, 2020, 4’16”)
Yo (Begoña Arostegui, ES, 2020, 13’00”)


ANIMAPRIDE V

A Little More Blue (Sugandha Bansal, IN, 2019, 3’48”)
All Those Sensations In My Belly (Marko Dješka, HR, 2020, 13’00”)
Apple Tree (Dann Parry, GB, 2019, 3’38”)
Cwch Deilen (Efa Blosse-Mason, GB, 2020, 6’32”)
Each And Every Night (Julie Robert, FR, 2020, 11’33”)
Going Forward (Jai Evora, GB, 2020, 2’45”)
Kapaemahu (Hinaleimoana Wong-Kalu & Dean Hamer & Joe Wilson, US, 2019, 8’25”)
Les Garçons Bleus – 12 Portraits: Episode 1: Florent (Francisco Bianchi, FR, 2020, 1’00”)
The Cage (Jinlan Shi, FR, 2019, 3’17”)
We Share (Kleopatra Korai, GR, 2019, 0’48”)


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION ANIFILM

Advertising The Earth Radio – Stephen P. Mcgreevy’s Vlf Cut-Outs (Zbyšek Semelka, CZ, 2019, 06’00”)
Barbora Poláková’ Krosna (Kosuke Sugimoto, CZ, 2017, 05’00”)
Chase (Michaela Režová, CZ, 2017, 12’00”)
Cloudy (Filip Diviak & Zuzana Čupová, CZ, 2018, 05’00”)
Morning (Vojtěch Domlátil, CZ, 2019, 04’00”)
Retired (Vojtěch Domlátil, CZ, 2020, 03’00”)
Shabazz Palaces: Gorgeous Sleeper Cell (Mikuláš Suchý & Vojtěch Kočí, CZ, 2018, 02’00”)
Somewhere (Paul Muresan, CZ, 2018, 09’00”)
Walking And Running (Vít Pancíř, CZ, 2018, 09’00”)


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ FAMU

Apart (Diana Cam Van Nguyen, CZ, 2018, 10’00”)
Bloody Fairy Tales (Tereza Kovandová, CZ, 2018, 8’00”)
Borderlines (Hana Nováková, CZ, 2015, 5’00”)
Fishermen (Bára Anna Stejskalová, CZ, 2016, 10’12”)
Fruits Of Clouds (Kateřina Karhánková, CZ, 2017, 10’29”)
Happy End (Jan Saska, CZ, 2015, 5’43”)
Sh_T Happens (David Štumpf & Michaela Mihályi, CZ, 2019, 13’08”)
The Little One (Diana Cam Van Nguyen, CZ, 2017, 10’00”)
The More I Know (Marek Náprstek, CZ, 2015, 7’00”)
Way Of Sylvie (Verica Pospíšilová Kordić, CZ, 2019, 12’24”)


ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Acid Rain (Tomek Popakul, PL, 2019, 26’00”)
Calypso Is Like So (Bruno Collet, FR, 2003, 7’07”)
Le Jour De Gloire… (Bruno Collet, FR, 2007, 06’30”)
Le Petit Dragon (Bruno Collet, FR, 2009, 8’15”)
Noctuelle (Martin A. Petrlíček, CZ, 2019, 10’12”)
The Call (Anca Damian, RO, 2018, 10’00”)
The Pit (Markéta Kubátová Smolíková, CZ, 2019, 8’53”)
Wild Beasts (Marta Prokopová & Michal Blaško, CZ, 2019, 9’00”)


#ThisisEU – ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Bear With Me (Daphna Awadish, NL, 2019, 4’50”)
Friends (Florian Grolig, DE, 2019, 7’45”)
Human Nature (Sverre Fredriksen, NL, 2019, 2’15”)
Life At Oranjehotel (Studio Motoko, NL, 2020, 12’30”)
Roberto (Carmen Córdoba González, ES, 2020, 9’00”)
We Share (Kleopatra Korai, GR, 2019, 0’48”)
Women Undercover – Yola (Aurélie Pollet, FR, 2020, 6’15”)


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS’ INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL

Arcade Boys (Timothey Delhaize, Alexis Maerten, Aurélia Tron, Orane Laffra & Zoé Devise, FR, 2018, 04’00’‘)
Cake Day (Jeroen Koelewijn, NL, 2018, 04’00’‘)
Game Changer (Aviv Mano, US, 2018, 03’00’‘)
The Incomplete (Erfan Parsapour, IR, 2018, 7’00’‘)
The Kite (Martin Smatana, CZ, 2019, 13’10”)
The Last Day of Autumn (Marjolaine Perreten, CH / BE / FR, 2019, 08’00’‘)
Wolf Paths (Noemi Valentiny & Vojtech Dockal, CZ, 2018, 10’00’‘)


AKTO ART & DESIGN
ANIMATION & INTERACTIVE MEDIA & GAME DESIGN COURSE

AKTO animated logo (S.I. Stavropoulou, GR, 2019, 00’17”)
Οπτική γέφυρα (K. Athanasiou, GR, 2020, 00’07”)
Trailer 3D modeling εργασιών 1ου έτους (GR, 2020, 00’02”)
The Golden Apple (M. Velisaris, GR, 2020, 00’40”)
Mirror (K. Papadimitriou, F. Fylaktou, S. Kyriakopoulou & ST. Yousif, GR, 2020, 02’14”)
Οπτική γέφυρα (K. Athanasiou, GR, 2020, 00’03”)
Trailer 3D modeling και animation εργασιών 2ου έτους (GR, 2020, 02’43”)
Trailer εργασιών 2ου έτους (GR, 2020, 00’42”)
All eyes on me (N.P. Kirmitsaki, GR, 2020, 00’47”)
Οπτική γέφυρα (K. Athanasiou, GR, 2020, 00’06”)
Nereids (Ν. Pertsanski, GR, 2020, 02’07”)
OUCH (Kassiani Dalia, GR, 2020, 00’37”)
NAL AR application (N. Mpasmas, GR, 2020, 01’20”)
Treasure hunt (A. Strantzas, GR, 2020, 01’57”)
Μοοοve! (Er. Mpaloglou, GR, 2020, 01’01”)
Meant to be (K. Poulopoulos, GR, 2020, 03’47”)
Beyond Time limits (Yp. Stefanidis, GR, 2020, 05’56”)
Dreamtrain, Visual Novel (Irini Demesticha, GR, 2020, 01’04”)
Somewhere only we know (Er. Mpaloglou, GR, 2020, 03’02”)
The end (K. Athanasiou, GR, 2020, 00’13”)
AKTO animated logo (M.A. Chaitas, GR, 2019, 00’09”)

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Μusic Εscapades: In Orbit 2020

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2020 0
Μusic Εscapades: In Orbit 2020

Music scapades In Orbit 2020Ημερομηνία & Ώρα:04 Σεπτεμβρίου - 05 Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020
Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020
20:00

Τοποθεσία: Θόλος
Είσοδος: Με εισιτήριο

LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
H ανεξάρτητη αθηναϊκή μουσική σκηνή αποκαλύπτεται στο ΚΠΙΣΝ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων

Το φθινόπωρο ξεκινάει δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Music Escapades: In Orbit, ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ με γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης ανεξάρτητης αθηναϊκής σκηνής.

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, οκτώ μπάντες θα καλύψουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από τη heavy psych rock ενέργεια των Noise Figures, τον neo-psychedelic ήχο των Whereswilder, τους ψυχεδελικούς πειραματισμούς των Dury Dava και την ευφορική electropop των Daphne and the Fuzz (4/9), ως τον ηλεκτρονικό ήχο του Cayetano, των Lip Forensics, των S.W.I.M. και της Danai Nielsen (5/9), σε ένα φεστιβάλ που θα καταγράψει τον ήχο της πόλης και τις τάσεις της εγχώριας ροκ και ηλεκτρονικής σκηνής.

Μια διήμερη συνάντηση με συγκροτήματα που έχουν διάθεση για πειραματισμούς και συνομιλούν επάξια με τη διεθνή σκηνή και μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε από κοντά τον ήχο της σημερινής Αθήνας μέσα από εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχήματα.

Η δυνατότητα παρακολούθησης του Music Escapades: In Orbit, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τις συναυλίες διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 20.00

The Νoise Figures

Oι Νοise Figures, με πορεία από το 2012, έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα psych rock άλμπουμ με blues αναφορές. Το δίδυμο του Γιώργου Νίκα (φωνητικά, τύμπανα) και του Στάμου Μπάμπαρη (κιθάρα, φωνητικά), με πέντε ευρωπαϊκές περιοδείες και πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, υπόσχεται ένα live γεμάτο ενέργεια.

Στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά υλικό από τον τέταρτο τους δίσκο με τίτλο The Perfect Spell που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες μαζί με επιλεγμένα κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Whereswilder

Οι Whereswilder επιστρέφουν στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ με το ολοκαίνουργιο τρίτο άλμπουμ τους. Σε ένα tracklist ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, οι Αθηναίοι rockers Whereswilder θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις μαζί με επιλογές από τις δύο παλαιότερες δισκογραφικές τους δουλειές Yearling και Hotshot.

Έχοντας την εμπειρία των μεγάλων φεστιβάλ και ένα εξαιρετικό νέο άλμπουμ φτιαγμένο, όπως λέει, στη λογική "all killer - no filler mode", η neo-psychedelic μπάντα υπόσχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα!

Dury Dava

To πενταμελές σχήμα των πολλά υποσχόμενων Dury Dava (νταβαντούρι αν διαβαστεί ανάποδα) αποτελούν οι Γιωργής Καρράς (ηλεκτρική κιθάρα, dilruba), Ηλίας Λιβιεράτος (τύμπανα, κρουστά), Δημήτρης Κούλογλου (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι), Κάρολος Μπεράχας (μπάσο, πλήκτρα, synth), Δημήτρης Πρόκος (κλαρινέτο, νέυ, synth). Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ θα συνδυάσουν κομμάτια του πολυσυζητημένου πρώτου τους δίσκου με κάποια καινούρια, τα οποία θα παιχτούν για πρώτη φορά δημόσια: τολμηρό ελληνόφωνο κράμα από ψυχεδελικό ροκ ήχο, kraut εμμονές και ανατολίτικα στοιχεία.

Daphne and the Fuzz

Η Δάφνη Λάζου, με το προσωπικό της σχήμα Daphne and the Fuzz, θα παρουσιάσει κυρίως νέα τραγούδια, αλλά και κάποια από τους προηγούμενους δίσκους της με το ανανεωμένο electronic set της. Θα αναδείξει με μελωδικότητα τα τραγούδια από το vintage pop αισθητικής ομώνυμο ντεμπούτο της, αλλά και το πιο εξωστρεφές μεταμεσονύχτιο δεύτερο άλμπουμ «2 ΑΜ» με ανεβασμένο tempo, συνδυάζοντας τη διαχρονική αύρα των Fleetwood Mac με το γαλλικό electro σε ένα φρέσκο αποτέλεσμα.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, 20.00

Cayetano

Ο καταξιωμένος παραγωγός Cayetano, μετά από οκτώ σόλο άλμπουμ σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο dub, trip hop και jazz ήχο, κυκλοφόρησε μέσα στο 2019 το πιο κινηματογραφικό concept άλμπουμ του με τίτλο Μelanie. Το Melanie είναι μια εξιστόρηση εμπειριών από δύο χρόνια ταξιδιών στη νοτιοανατολική Ασία με αναλογικά όργανα και prog rock επιρροές. Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ πλαισιώνεται από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς: τον Νίκο Μαρτζιώκα στα ηλεκτρονικά κρουστά, τον Resonoot στην ηλεκτρική κιθάρα και τον Georges Perin στα φωνητικά.

Lip Forensics

Oι Lip Forensics, το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Εkelon, επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσουν το Euneirophrenia, ένα δυναμικό, χορευτικό set, σε πείσμα ή μάλλον και εξαιτίας της κατάστασης που μας περιβάλλει τον τελευταίο καιρό. Ο synthwave ήχος τους, με electro στοιχεία και αναφορές στην κινηματογραφική δυστοπία των Carpenter και Vangelis με dance διάθεση, αποτυπώθηκε εξαιρετικά στην πρώτη τους κυκλοφορία «Cheiloscopy», σε παραγωγή του Σεραφείμ Τσοτσώνη.

S.W.I.M.

Το γυναικείο synthpop τρίο Someone Who Isn' t Me (S.W.I.M.), που αποτελούν η Μαρία Χατζάκου στα drums, η Μαριλένα Ορφανού στα synths και η Τζίνα Δημακοπούλου στις κιθάρες, ξαναέρχεται στο ΚΠΙΣΝ, αυτή τη φορά με ένα ξεσηκωτικό σετ με τσιμπημένα bpm. Οι S.W.I.M. θα παίξουν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο, από τον ακυκλοφόρητο δεύτερο, καθώς και το anti-summer hit "Summer In Athens".

Danai Nielsen

Η ελληνοδανέζα Danai Nielsen που ξεκίνησε την πορεία της με το ροκ συγκρότημα των Rosebleed ακολουθεί πλέον σόλο πορεία δημιουργώντας dream pop τραγούδια με vintage συνθεσάιζερ, λούπες και αιθέρια φωνητικά. Πρόσφατη κυκλοφορία της μια απρόσμενη reggae/dub διασκευή στο ηπειρώτικο «Κοντούλα Λεμονιά», γραμμένη πριν από έξι χρόνια, την περίοδο που ως μετανάστρια στη Γερμανία μιλούσε σπαστά Γερμανικά, όπως τραγουδάει και τους ελληνικούς στίχους στο τραγούδι. Η Nielsen έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να μας παρουσιάσει νέο υλικό - μεταξύ αυτών το επερχόμενο single Mermaid - και την πάντοτε conceptual σκηνική της παρουσία.

Εισιτήρια (ανά μέρα) €10, μειωμένο €5

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Σημεία προπώλησης:

ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε τις συναυλίες live σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Σημαντικές πληροφορίες:

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 25/08 στις 09.00.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα. Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Soundtracks

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 0
Soundtracks


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 


Wadjda - Max Richter

Descente Aux Enfers - Georges Delerue

The Big Chill - Various Artists

A Snake of June - Chu Ishikawa

Sister Act - Marc Shaiman  

Our Man Flint - Jerry Goldsmith

Ulzhan - Bruno Coulais

No Way Out - Maurice Jarre

Night Moves - Jeff Grace

New Moon - Various Artists 

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 0
Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020)


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 


I Love You, Honeybear - Father John Misty

The Magic Whip - Blur

Depression Cherry - Beach House

Currents - Tame Impala

Hand. Cannot. Erase. - Steven Wilson

Carrie & Lowell - Sufjan Stevens

A Moon Shaped Pool - Radiohead

Human Performance - Parquet Courts

My Woman - Angel Olsen

Art Angels - Grimes

Teens Of Denial - Car Seat Headrest

Vulnicura - Björk

Bottomless Pit - Death Grips

22, A Million - Bon Iver

Wildflower - The Avalanches

Love & Hate - Michael Kiwanuka

Have You In My Wilderness - Julia Holter

The Colour In Anything - James Blake

The Epic - Kamasi Washington

Run The Jewels 3 - Run The Jewels