Δεκεμβρίου 2019 - P.S. site

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Various Photos

Σάββατο, Δεκεμβρίου 21, 2019
Various Photos

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Post Emotional Therapy: Ομαδική έκθεση / P.E.T. Projects 2019

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Post Emotional Therapy: Ομαδική έκθεση / P.E.T. Projects 2019

Post Emotional Therapy 2019Τα P.E.T. Projects παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση Post Emotional Therapy.

Τι σημαίνει πραγματικά ελληνικό queer τραύμα;
Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Ή όχι?
Τι σημαίνουν όταν μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το τραύμα τους; Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά σε αυτό; Έχει οργανωθεί ολόκληρη η ταυτότητά μας γύρω από ένα επιβλαβές σοκ; Τα έργα της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, Ηλία Καρνιάρη, Εύας Παπαμαργαρίτη, Σπύρου Ρεντ και της Βασιλικής Λαζαρίδου, κάνουν αναφορά συνειδητά και μη στο αναδυόμενο ελληνικό τραύμα της χιλιετίας μας.
Οι παραδόσεις και το «λαμπρό νέο φως» της κοινωνικο-πολιτιστικής καινοτομίας της δεκαετίας του ’90 και του ’00 διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην δομή του, προσφέροντάς μας αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο «μεγαλώματος», δεινών και επιβίωσης. Ο νεοελληνικός μύθος ότι είμαστε απόγονοι της «αγνότητας» της ελληνικής αρχαιότητας, είναι ένα δυνατό φαντασιακό τύμπανο που αποκρύπτει πιο ακριβείς πολιτιστικές και ιστορικές αφηγήσεις. Ταυτόχρονα, το οθωμανικό παρελθόν σιωπά και παρουσιάζεται νευρικά ως αμαρτωλό και απαγορευμένο.
Παρόλα αυτά, οι πτυχές αυτής της απαγορευμένης και κρυφής κληρονομιάς έχουν ριζώσει στην ελληνική (ακαδημαϊκή, τεχνολογική, ποπ, πολιτική, καλλιτεχνική) κουλτούρα σε μια εξαιρετική camp εκδοχή και τις περισσότερες φορές μιας σοβαρής προβληματικής σκιώδους εκπροσώπησης.
Οι queers στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή την δυσνόητη δυαδικότητα, χρησιμοποιώντας αυτά τα συναισθηματικά άκρα τόσο ως αντιμετώπιση όσο και ως ασπίδα. Μαθαίνουμε να πενθούμε με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνουμε να κανουμε σεξ. Η διαχείριση του πόνου μας είναι η δύναμή μας. Έχουμε χάσει και θα συνεχίσουμε να χάνουμε, η βία, η κατάχρηση, η σύγχυση και το άγχος είναι η καθημερινή μας ρουτίνα. Πεθαίνουμε ανεξέλεγκτα. Αποτυγχάνουμε. Αλλά επιμένουμε στην ύπαρξή μας.
Όπως ο Κωνσταντίνος Βήτα τραγουδά, «Πάγωσε όλη την πόλη στον κόσμο, ζέστανε τα χέρια μου να λιώσει το μίσος» και » δώσ ‘μου την αγάπη σου για να πετάξω, δώσε μου ένα άλλο κόσμο να ζήσω, να πεθάνω, δώσ ‘τη χαρά σ’ αυτούς που πονάνε, η αδέρφια μου, σ ‘όσους δε βρίσκουν λόγο να γελάνε, έλα, σε σένα μιλάω, ελά να φύγω μαζί γιατί είναι Κυριακή πρωί Κυριακή πρωί, Κυριακή πρωί.»
Έτσι επιβιώνουμε, έχοντας ο ένας τον άλλον. Το Aye Mari * είναι εδώ και θα σας προσφέρει μια πολυδιάστατη τραυματική εμπειρία κάτι μεταξύ παραληρήματος και υπερβολικού διαμοιρασμού. Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν δράσεις από την cyber daddi, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου και Ηλία Καρνιάρη.
* Το Aye Mari είναι μια σειρά εκθέσεων με βάση το Βερολίνο και επιμελείται η Vassilia Kaga.
Συντελεστές
Ομαδική έκθεση με έργα της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, Ηλία Καρνιάρη, Εύας Παπαμαργαρίτη, Σπύρου Ρεντ και της Βασιλικής Λαζαρίδου.
Επιμέλεια: Βασιλεία Κάγκα
Κεντρική φωτογραφία θέματος: Βασιλική Λαζαρίδου
Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 13-12-2019 Εως: 31-2-2020
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30
Τοποθεσία: P.E.T. Projects, Κέρκυρας 87, Κυψέλη, Αθήνα
Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες / Κρατήσεις: petprojects.studio

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Just a bowl of cherries: Ομαδική Έκθεση στο MOMus 2019

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Just a bowl of cherries: Ομαδική Έκθεση στο MOMus 2019

Just a bowl of cherries 2019Δώδεκα Έλληνες και ξένοι εικαστικοί δημιουργοί απογειώνονται με μία κάψουλα προς το διάστημα μέσα από την ομαδική έκθεση «Just a bowl of cherries», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και πρόκειται να φιλοξενηθεί στο MOMus- Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Γιατί είμαστε εδώ; Που πάμε;
Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε
Δεν είμαστε εδώ για να μείνουμε, είμαστε σε διακοπές
Η ζωή είναι απλά ένα μπολ με κεράσια
Μην το παίρνετε σοβαρά, είναι ένα μυστήριο
(Ray Henderson και Lew Brown, 1931)
Μια κάψουλα που απογειώνεται προς το διάστημα, το άγνωστο, το χάος. Ένα διαβατήριο για να «συστηθούν» οι κάτοικοι του πλανήτη Γη σε κατοίκους άλλων γαλαξιών, σε μορφές ζωής που κινούνται στο Σύμπαν.
Τι θα μπορούσε να περιέχει ώστε οι παραλήπτες της να πάρουν μια ιδέα για τους αποστολείς, για την εικόνα τους, τις ιδέες τους, τις αντιλήψεις τους, τον πολιτισμό τους, τον τρόπο ζωής τους;
Με την πρότασή τους οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην έκθεση κάνουν μια ΣΤΑΣΗ –όπως ταιριάζει και με τη θεματική της φετινής διοργάνωσης– για να αναστοχαστούν και να προχωρήσουν σε έναν επαναπροσδιορισμό των αξιών του κόσμου μας θέτοντας ορισμένα ερωτήματα όπως: Ποιες είναι οι προτεραιότητες μας στη νέα αυτή τεκμηρίωση; Θα προβάλλουμε μια εξιδανικευμένη εκδοχή της πραγματικότητάς μας; Σε ποια γλώσσα θα επικοινωνήσουμε με τον άγνωστο παραλήπτη του μηνύματος;
Με αφορμή τις πλάκες των διαστημικών σκαφών Pioneer, των πρώτων τεχνητών αντικείμενων που δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με στόχο να βγουν από το Ηλιακό μας σύστημα η έκθεση επιχειρεί να λειτουργήσει με τη σειρά της ως ένα είδος κάψουλας. Οι πλάκες εκείνες σχεδιάστηκαν από την Αμερικανίδα καλλιτέχνη Linda Salzman Sagan (σύζυγο του αστρονόμου Carl Sagan και επικεφαλής της αποστολής της NASA) ως ένα εικονογραφημένο μήνυμα ειρήνης και φιλίας της ανθρωπότητας προς το Σύμπαν. Ο λιτός σχεδιασμός τους περιλάμβανε τις μορφές ενός άντρα και μιας γυναίκας όπως και διαγράμματα, τα οποία υποδείκνυαν πλανητικές θέσεις και συγκρίσεις μεγεθών. Όπως αναμενόταν, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σχετικά με τις δυο ανθρώπινες μορφές. Η κριτική επικεντρώθηκε στην αποτυχία μιας παν-φυλετικής εμφάνισης, την απαθή διάθεση της γυναίκας σε σύγκριση με έναν άντρα που χαιρετά, την απόκρυψη σωματικών χαρακτηριστικών, την παντελή έλλειψη επαφής και την απουσία άλλων μορφών ζωής.
Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά την εκτόξευση των πλακών Pioneer, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες συγκεντρώνουν μια νέα επιλογή μαρτυριών της σημερινής κοινωνίας και ταυτόχρονα αναλύουν τι θα πρέπει να διατηρηθεί για τις μελλοντικές γενιές. Η έκθεση δεν αποσκοπεί σε μια εξαντλητική λίστα αντικειμένων αλλά επιχειρεί να τονίσει τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ σωμάτων, χώρων και εμπειριών σε μια περίοδο υπαρξιακών, κοινωνικών και ιδεολογικών μαχών.
Η καλλιτεχνική έρευνα εστιάζει τόσο στην δημόσια όσο και στην ιδιωτική σφαίρα, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση παγκόσμια δράση. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση παρουσιάζονται ιστορικά έργα πρωτοπόρων καλλιτεχνών όπως η Laurie Anderson και ο Julien Blaine, νέες αναθέσεις από τους ανερχόμενους Tamara MacArthur, Γιώργο Μαραζιώτη και Χρήστο Δεληδήμο αλλά και αρχειακό υλικό της NASA.
Επιμέλεια: Νικόλας Βαμβουκλής
Καλλιτέχνες: Laurie Anderson, Julien Blaine, Gary Colclough, Χρήστος Δεληδήμος, Kiluanji Kia Henda, Tamara MacArthur, Γιώργος Μαραζιώτης, Andrea Pugiotto, Virginia Russolo, Federica Sasso, Helge Skodvin, Juliusvon Bismarck
Kατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στις 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η περφόρμανς μακράς διαρκείας «And Baby I Just Melt Away, Fall Like Rain» της Tamara MacΑrthur. Μετά τις πρόσφατες παρουσιάσεις της στη Tate Britain και στο Μουσείο MAXXI, η νέα Γερμανίδα καλλιτέχνις δημιουργεί μια εγκατάσταση ειδικά για MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών που φιλοξενεί μια μοναδική διαδραστική εμπειρία για τους επισκέπτες.
Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 7-12-2019 Εως: 16-2-2020 
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, 19:00 || Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00 | Πέμπτη: 10:00 - 22:00
Τοποθεσία:
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.momus.gr | Τ : +30 2310 593270, 546683

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας 2019

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 0
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας 2019

13th International Science Film Festival of Athens 201913ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας
"Ζώα και Κλιματική Αλλαγή"
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (International Science Film Festival of Athens-ISFFA) που διοργανώνει το Caid Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης.
Το 13ο ISFFA θα διεξαχθεί από 5 εως 9 Δεκεμβρίου 2019 και θα λάβει χώρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Αθήνα).
Το Φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει εκτός από το απολαυστικό μέσο του κινηματογράφου, να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις, συνδιοργανώσεις διαλέξεων με Πανεπιστήμια και συνεργασίες με μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού), που βοηθούν στην πιο αποτελεσματική διάδοση της επιστημονικής γνώσης.
Όλα τα φιλμ έχουν ελληνικούς υπότιτλους και όπως κάθε χρόνο η είσοδος είναι ελεύθερη.
Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ραντεβού μαζί σας, σε μια συνάντηση επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης.
πρόγραμμα: https://www.caid.center/schedule
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
http://www.caid.center/

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Soundtracks

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 0
 Soundtracks

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Chinatown - Jerry Goldsmith
Trouble Man - Marvin Gaye
Mary, Queen of Scots - John Barry
Summer of 42 - Michel Legrand
Jaws - John Williams
The Conversation - David Shire
Rocky - Bill Conti
Investigation of a Citizen Above Suspicion - Ennio Morricone
Dirty Harry - Lalo Schifrin
Taxi Driver - Bernard Herrmann

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2019 0
Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019)


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019 

Heartbreaker - Ryan Adams
Can O' Worms - Dan Stuart
Kill The Moonlight - Spoon
Liberty Belle & the Black Diamond Express - The Go-Betweens
Allelujah! Don’t Bend! Ascend! - Godspeed You! Black Emperor
Figure 8 - Elliott Smith
Dark Night of the Soul - Danger Mouse and Sparklehorse
Aha Shake Heartbreak - Kings of Leon
Fever to Tell - Yeah Yeah Yeahs
As The Crow Flies - The Advisory Circle
Night Walks - Hidden Orchestra
Agaetis Byrjun - Sigur Ros
The Belbury Tales - Belbury Poly
Hot Fuss - The Killers
A flaw of nature - Sonar
Discovery - Daft Punk
Third Eye Surgery - Baby Woodrose
Chat and Business - Ikara Colt
Bathing Music - Rollerball
Heavy Electrics - Eat Lights Become Lights