Μαρτίου 2017 - P.S. site

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Soundtracks

Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017
Soundtracks
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

T2: Trainspotting - Various Artists
Caravaggio - Simon Fisher Turner
There Will Be Blood - Jonny Greenwood
Lucifer Rising - Bobby Beausoleil
Pierrot Le Fou - Antoine Duhamel
The Revenant - Ryuichi Sakamoto, Alva Noto
Chongquing Blues - Peter Wong
Fantastic Planet - Alain Goraguer
A Man for All Seasons - Georges Delerue
Inside Man - Terence Blanchard

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Electric Nights 2017

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Electric Nights 2017

Electric Nights 2017

Electric Nights-2017Electric Nights 2017
Φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής
από τη Medea Electronique
Για 5η χρονιά
31 Μαρτίου & 1 Απριλίου
ΒΟΟΖΕ
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
To ELECTRIC NIGHTS, το καινοτόμο φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αθήνα από την καλλιτεχνική ομάδα MEDEA ELECTRONIQUE. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου παρουσιάζονται στη σκηνή του BOOZE οι νέες δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές συμπράττουν και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.
Στη φετινή έκδοση του ELECTRIC NIGHTS παρουσιάζονται κυρίως συμπράξεις καλλιτεχνών, αλλά και σόλο, στον αυτοσχεδιασμό, το live coding, την οπτικοακοακουστική συνομιλία, με ντραμς, κιθάρες, αλλά και modulars και αισθητήρες. Μινιμαλιστικές συνθέσεις, μελωδικά μοτίβα, noise drones, έτσι που να γίνεται λόγος για ηχητικά γλυπτά, για την υλικότητα του ήχου που κατοικεί τον χώρο, και προκαλεί τον συνήθη τρόπο ακρόασης διαμορφώνοντας τον homo audiens της νέας εποχής.
Όπως πέρσι, παράλληλα με το line-up πραγματοποιούνται τρία εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας. Το πρώτο αφορά στην Εισαγωγή στη χρήση του υβριδικού περιβάλλοντος προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού Praxis Live για το live creative coding και τη δημιουργία εργαλείων οπτικοακουστικής performance με εισηγητή τον Neil C Smith. Tο δεύτερο στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα software modular synths και στη δημιουργία μουσικής με το λογισμικό Xodular με εισηγητή τον Johan Eriksson, ενώ το τρίτο αφορά στο Audio hacking με εισηγητή τον Antony Maubert.
ELECTRIC NITHTS 2017 – LINE-UP
Neil C Smith (UK)
Playe Annaelle (FR)
Dead Gum (Παναγιώτης Σπούλος) (GR)
Johan Eriksson (SE)
KOSTADIS (Κωσταντής Μιχαήλ) (GR)
Σαββίνα Γιαννάτου, Γιάννης Αναστασάκης, Χάρης Λαμπράκης (GR)
H1N1 (Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Srdjan Ivanovic) (GR/RS)
Mowgli & the slate pipe banjo draggers (Manuel Barrio, Andy Rowe) (ES/UK)
Antony Maubert (FR)
UMMMU (Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Χάρης Βακαλόπουλος) (GR)
AKIKOxRASMUS (Akiko Nakayama, Rasmus Zschoch) (JP/DE)
Μανώλης Μανουσάκης (GR)
Trigger Happy (Γεώργιος Μυζήθρας, Μάνθος Καρράς, Γεώργιος Σταυρίδης) (GR)
PanNik Project (Νίκος Παναγιωτάκης, Δημήτρης Καραγεώργος, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Χαλέπη) (GR)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρες & ώρες: Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου, Έναρξη στις 21.00
Εισιτήρια: 5€ (ημερήσιο), 8€ (για τις δύο μέρες) - Οι τιμές των εισιτηρίων αφορούν μόνο στα live acts και όχι τα εργαστήρια.
Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, T.K. 105 60, Τηλ: 210 40 53 733
www.boozecooperativa.com
Αναλυτικότερα για τα εργαστήρια
Πληροφορίες – Κρατήσεις: workshops@medeaelectronique.com
Κόστος συμμετοχής για κάθε εργαστήριο: 30€
Υπεύθυνος εργαστηρίων: Μαρίνος Κουτσομιχάλης
Περισσότερα για το ELECTRIC NIGHTS
www.medeaelectronique.com/electricnights
www.vimeo.com/album/2187539
Περισσότερα για τη MEDEA ELECTRONIQUE
www.medeaelectronique.com

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Various Photos

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017
Various Photos

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

MICHAEL NYMAN (2-9-1994)

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2017
MICHAEL NYMAN (2-9-1994)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

In-Edit Festival Greece 2017

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
In-Edit Festival Greece 2017

In-Edit Festival Greece 2017

In-Edit-Festival Greece-2017To In-Edit Festival Greece, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά!
30 Μαρτίου-5 Απριλίου 2017 | Παύλος Ζάννας @ Ολύμπιον.
Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Bob Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen και ο Nick Cave με δύο εφήβους που παίζουν house μουσική στο Ιράν; Οι ιστορίες τους «πρωταγωνιστούν» στη φετινή έκδοση του IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη!
Από την πρώτη του διοργάνωση στη Βαρκελώνη, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας πάντα τις πιο σπουδαίες ιστορίες από το παρασκήνιο της μουσικής.
Το όνομά του είναι συνώνυμο του μουσικού ντοκιμαντέρ ενώ η ( ) Parenthesis το έφερε στην Ελλάδα το 2014 και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου.

http://www.in-edit.gr

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χανιά, Κρήτη

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017
Χανιά, Κρήτη

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας "ΣΦΑΓΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΜΨHΣΤΟΥ'' // 2017

sfageia thes-2017Ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο:"ΣΦΑΓΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ–ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΜΨHΣΤΟΥ"
EΓΚΑΙΝΙΑ TEΤΑΡΤΗ 29 Μαρτίου στις 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης | Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ
Για μία ακόμη φορά, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται για τη δημιουργική «καταγραφή» ειδικών περιοχών της πόλης εντός της οποίας αναπτύσσει τη δραστηριότητά του.
Αυτή τη φορά, οι σχέσεις των φωτογράφων (και με την πόλη και με τη φωτογραφία) αναπτύχθηκαν σε μία περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την περιοχή που μόλις πριν κάποια χρόνια φιλοξενούσε τα σφαγεία της πόλης, οικονομική δραστηριότητα που της άφησε την ονομασία, αν και έχει σταματήσει να ασκείται από δεκαετίες.
Η περιοχή των Σφαγείων της Θεσσαλονίκης (από το κτήριο των Δικαστηρίων, το λιμάνι και τη νέα Δυτική είσοδο μέσω της εθνικής οδού) αποτέλεσε για έναν αιώνα και πλέον κομβικό σημείο ανάπτυξης της πόλης. Αλλάζοντας αρκετές φορές χαρακτήρα, μορφή και ύφος φιλοξένησε, κατά καιρούς, παραγωγικές δομές, χώρους εμπορίου, δραστηριότητες του περιθωρίου της κοινωνικής ζωής αλλά και μέρος του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης.
Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κρίση, και για ακόμα μια φορά, διατηρώντας όλα αυτά τα επί μέρους ιστορικά χαρακτηριστικά της, η περιοχή μεταμορφώνεται από ένα ζωντανό κουφάρι-μνημείο του παρελθόντος του, σε κάτι νέο.
Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση παρουσιάζουν την πολυπλοκότητα της περιοχής, και τη συνέχεια ή την εγκατάλειψη της ζωής σε αυτή, με μικρές ατομικές εργασίες.
Το παλίμψηστο της περιοχής αναδεικνύεται μέσα από τις ξεχωριστές μεταξύ τους εικόνες, όχι μόνον επειδή καλύπτουν διαφορετικές θεματικές αλλά και γιατί αρθρώνονται διαφορετικά. Ανεξάρτητες μεταξύ τους φωτογραφικές προσεγγίσεις και χρήσεις του φωτογραφικού μέσου, ενορχηστρώνονται σε μια φόρμα που επιδιώκει τη δημιουργία ενός πάζλ εικόνων που συνθέτουν ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό αφήγημα, ικανό να προβάλει με τον τρόπο του «και το ένα και το άλλο».
Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Εύη Δαλλίδου, Δημήτρης Δικμάνης, Βασίλης Καρκατσέλης, Δώρα Κατάκη, Λουκάς Κόνιας, Μαρία Λαμπριανίδου, Αργύρης Λιαπόπουλος, Βασίλης Μαντάς, Γιώργος Μαντάς, Τριάδα Μαραγκόζη, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Λευτέρης Μικρός, Εύη Μούρνου, Σταύρος Ξηρός, Γιάννης Πομάκης, Μένη Σεϊρίδου, Άγγελος Σοφιανίδης, Έλσα Τζιάνα, Αλέκα Τσιρώνη, Αντριάνα Τυροπώλη και η Αλεξάνδρα Φωτιάδου.
Την ημέρα των εγκαινίων θα λειτουργήσει προβολή μιας άλλου είδους παρουσίασης της περιοχής.
Λίγα λόγια για την έκθεση
Για μία ακόμη φορά, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται για τη δημιουργική «καταγραφή» ειδικών περιοχών της πόλης εντός της οποίας αναπτύσσει τη δραστηριότητά του.
Αυτή τη φορά, οι σχέσεις των φωτογράφων (και με την πόλη και με τη φωτογραφία) αναπτύχθηκαν σε μία περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την περιοχή που μόλις πριν κάποιες δεκαετίες φιλοξενούσε τα σφαγεία της πόλης, οικονομική δραστηριότητα που της άφησε την ονομασία, και ας έχει σταματήσει να ασκείται.
Η περιοχή των Σφαγείων της Θεσσαλονίκης (το τρίγωνο που ορίζεται από το κτήριο των Δικαστηρίων, το λιμάνι και τη νέα Δυτική είσοδο μέσω της εθνικής οδού και τελειώνει στις παρυφές του Καλοχωρίου) αποτέλεσε για έναν αιώνα και πλέον κομβικό σημείο ανάπτυξης της πόλης. Αλλάζοντας αρκετές φορές χαρακτήρα, μορφή και ύφος φιλοξένησε, κατά καιρούς, παραγωγικές δομές, χώρους εμπορίου, δραστηριότητες του περιθωρίου της κοινωνικής ζωής αλλά και μέρος του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης.
Η περιοχή, πχ την τελευταία δεκαετία του εικοστού αιώνα ήταν γνωστή για τα «ταμπακαριά» της, τα βυρσοδεψεία (επεξεργασία και βαφή δέρματος ζώων, δραστηριότητα που σχετίζεται άμεσα με τα σφαγεία) και την επόμενη, την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα με την ποιοτική διασκέδαση.
Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κρίση, και για ακόμα μια φορά, διατηρώντας όλα αυτά τα επί μέρους ιστορικά χαρακτηριστικά της, η περιοχή μεταμορφώνεται από ένα ζωντανό κουφάρι-μνημείο του παρελθόντος του, σε κάτι νέο.
Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση παρουσιάζουν την πολυπλοκότητα της περιοχής και τη συνέχεια ή την εγκατάλειψη της ζωής σε αυτήν, με μικρές ατομικές εργασίες σε μία μεγαλύτερη ενορχήστρωση.
Το παλίμψηστο της περιοχής αναδεικνύεται μέσα από τις ξεχωριστές μεταξύ τους εικόνες, όχι μόνον επειδή καλύπτουν διαφορετικές θεματικές αλλά και γιατί αρθρώνονται διαφορετικά. Ανεξάρτητες μεταξύ τους φωτογραφικές προσεγγίσεις, χρήσεις του φωτογραφικού μέσου και τρόπων ανάρτησης, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό αφήγημα, ικανό να προβάλει με τον τρόπο του «και το ένα και το άλλο» αυτό δηλαδή που είναι η περιοχή σήμερα. Η συν-λειτουργία όλων των έργων σε μία ενιαία φόρμα, επιδιώκει τη δημιουργία ενός πάζλ εικόνων που ευελπιστεί στην εμπλοκή του θεατή.
Ελπίζουμε να το καταφέρουν.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ελαφόνησος

Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017
Ελαφόνησος
Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, και σε απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας. Ο πληθυσμός του νησιού, που είναι περίπου εξακόσιοι κάτοικοι το χειμώνα, το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται. Το νησί είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση το μήνα Αύγουστο.
 Η Ελαφόνησος διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα με σκάφη παράκτιας αλιείας. Τα περισσότερα από αυτά είναι τρεχαντήρια.
Έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί το δήμο Ελαφονήσου, του νομού Λακωνίας. Πιο συγκεκριμένα αποτελείται από το χωριό Ελαφόνησος και τους οικισμούς Καπάρι, Κάτω Νησί, Λεύκη και Πούντα.
Aυτό που έκανε γνωστή πανελληνίως την Eλαφόνησο είναι οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες και συγκεκριμένα oι παραλίες του Σίμου και το Σαρακήνικο.
Στη Xώρα υπάρχουν καφέ, ζαχαροπλαστείο, μπαράκια, ουζερί, ταβέρνες και ιατρείο.




Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

MATERIAL (30-6-1992)

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017
MATERIAL (30-6-1992)

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Black and White

Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017
Black and White

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

JETHRO TULL-SANTANA (9-7-1991)

Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017
JETHRO TULL-SANTANA (9-7-1991)

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

INSPIRAL CARPETS (18-5-1991)

Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017
INSPIRAL CARPETS (18-5-1991)

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2017

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017
18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2017

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2017

18 festival film francophone-2017Το Φεστιβάλ γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του! 18 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Η 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας, που εκπροσωπείται φέτος από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, τη Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία.
Κάθε διοργάνωση αποτελεί μία πρόκληση και φέτος, περισσότερο από κάθε φορά, επιθυμούμε να προσελκύσουμε τους νέους κάθε ηλικίας, ανανεώνοντας το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Η συνάντηση των τεχνών αποτελεί βασικό θέμα και αυτή τη χρονιά, εισάγοντας την ενότητα «Η μουσική στον κινηματογράφο» και εστιάζοντας στους μεγάλους συνθέτες που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Τα έργα που θα προβληθούν δεν αποτελούν παρά ένα ελάχιστο δείγμα, αφού, ακόμα και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου μόνο σ' αυτήν την θεματική, δεν θα μπορούσε να καλύψει το εύρος και τον πλούτο της. Δίνουν, ωστόσο, μια ιδέα της ευρύτητας αυτού του τομέα, και ανασύρουν από τη μνήμη γνωστούς σκοπούς και μελωδίες. Ένα masterclass επί του θέματος θα λάβει χώρα στην αρχή του φεστιβάλ, προκειμένου να παρουσιαστούν τα σημαντικότερα κινήματα. Η μουσική και τα διάφορα είδη της βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού προγράμματος, το οποίο ανοίγει η ταινία Ciao amore...Dalida.
Επίσης, θα προβληθούν ταινίες όπου η μουσική αποτελεί βασικό στοιχείο της αφήγησης, όπως η ταινία Μέτρα τις πληγές σου με φόντο την hard rock μουσική. Γύρω από αυτή τη ταινία έχει οργανωθεί ένα masterclass που έχει, ειδικότερα, ως θέμα την τέχνη του τατουάζ. Δεν παύουμε να πειραματιζόμαστε και προτείνουμε, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Inmute, την νέα οπτικό-ακουστική περφόρμανς της ομάδας Nominoë σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση: μια ευκαιρία να εξοικειωθούμε με μία τέχνη απαιτητική και πρωτοπόρα που συνδυάζει οπτικά και ακουστικά στοιχεία. Τέλος, η ανανέωση αυτή εκφράζεται, επίσης, μέσα από την οπτική μας ταυτότητα: αρχικά με τη νέα ιστοσελίδα μας και έπειτα με το σχεδιασμό εικαστικής ταυτότητας του φεστιβάλ από τους Bend. Μία λιτή και κομψή ασπρόμαυρη τυπογραφία που αποτυπώνει εύστοχα το μήνυμα του φεστιβάλ. Το εικαστικό αυτό ταιριάζει απόλυτα με το τρέιλερ του φεστιβάλ που σκηνοθέτησε η Ζακλίν Λέντζου και που μας μεταδίδει, σε 30 δευτερόλεπτα, τα συναισθήματα που βιώνουν οι καλλιτέχνες σ' ένα γύρισμα. Ελάτε να ανακαλύψετε το φετινό μας πρόγραμμα και να γιορτάσετε μαζί μας την ενηλικίωση του Φεστιβάλ.
Ραντεβού στις αίθουσες για μία διασκεδαστική εβδομάδα!
Οι ενότητες του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
ΕΠIΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Dalida | Ciao amore... Dalida – Lisa Azuelos
Dans les forêts de Sibérie | Στα δάση της Σιβηρίας – Safy Nebbou
Irréprochable | Χωρίς ενοχές – Sébastien Marnier
Le ciel attendra – Marie-Castille Mention Schaar
Le petit locataire | Μαμά ξανά! – Nadège Loiseau
Les innocentes | Η ενοχή των αθώων – Anne Fontaine
Ma Loute | Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ – Bruno Dumont
Moka | Η γυναίκα με τη Μερσεντές – Frédéric Mermoud
Rock'n Roll | Αχ, αυτά τα 40! – Guillaume CanetSage femme – Martin Provost
Tour de France | Μια βόλτα στη Γαλλία– Rachid Djaidan
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
À jamais | Μία για πάντα – Benoît Jacquot
Baby(A)lone | Βαβυλώνα – Donato Rotunno
Ce sentiment de l'été | Εκείνο το καλοκαίρι – Mikhaël Hers
Cessez-le-feu | Παύσατε πυρ! – Emmanuel Courcol
Compte tes blessures | Μέτρα τις πληγές σου – Morgan Simon
Corniche Kennedy | Λεωφόρος Corniche Kennedy – Dominique Cabrera
Dans les bois | Μέσα στο δάσος – Guillaume Nicloux
De sas en sas | Στο επισκεπτήριο – Rachida Brakni
Et Roméo épousa Juliette | Και ο Ρωμαίος παντρεύτηκε την Ιουλιέττα – Hinde Boujemaa
Fleur de tonnerre | Άγγελος θανάτου – Stéphanie Pillonca
L'effet aquatique | Η επίδραση του νερού – Solveig Anspach
L'Outsider | Το Αουτσαϊντερ – Christophe BarratierLa marche verte | Πράσινη πορεία – Youssef Britel
Le gang des antillais | Η συμμορία από τις Αντίλλες – Jean-Claude Barny
Le voyage de Fanny | Το ταξίδι της Fanny – Lola Doillon
Louise en hiver | Η Λουίζ τον χειμώνα – Jean-François Laguionie
Marie et les naufragés | Ναυαγοί στον έρωτα – Sébastien Betbeder
Mr & Mrs Adelman | Ο κύριος και η κυρία Άντελμαν – Nicolas Bedos
Montréal la blanche | Μόντρεαλ, λευκή πόλη – Bachir Bensaddek
Petits bonheurs | Μικρές απολαύσεις – Mohamed Chrif Tribak
Préjudice | Βλαβερές συνέπειες – Antoine Cuypers
Theory of Tiger | Η θεωρεία της τίγρης – Radek Bajgar
Victoria | Βικτώρια – Justine Triet
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Camille Claudel | Καμίλ Κλοντέλ – Bruno Nuytten
César et Rosalie | Σεζάρ και Ροζαλί – Claude Sautet
Les parapluies de Cherbourg | Οι ομπρέλες του Χερβούργου – Jacques Demy
Les yeux sans visage | Μάτια χωρίς πρόσωπο – Georges Franju
Un homme et une femme | Ένας άντρας και μια γυναίκα – Claude Lelouch
ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ
Trop tôt / Trop tard | Πολύ νωρίς, πολύ αργά – Jean-Marie Straub et Danièle Huillet
Ulysse | Οδυσσέας – Agnès Varda
Une sale histoire | Μια βρώμικη ιστορία – Jean Eustache
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Performance audiovisuelle : Parallaxe | Οπτικοακουστική περφορμάνς: Παράλλαξη
À bras ouverts | Βρε, καλώς τους! – Philippe de Chauveron
Orpheline | Σε τέσσερις χρόνους – Arnaud de Pallières
Το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τυνησίας, στην Ελλάδα.
Αθήνα: Δαναός, Άστορ, Γαλλικό Ινσιτούτο
Θεσσαλονίκη: Κινηματογράφος Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας
Ημερομηνία: Πέμπτη 23 έως Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €
ΔΑΝΑΟΣ, ΑΣΤΟΡ: Γενική είσοδος: 6 €.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Digital Images

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Digital Images

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

THE NITS (16-3-1991)

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017
THE NITS (16-3-1991)

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Various Photos

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017
Various Photos

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

HOUSE OF LOVE (30-1-1991)

Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017
HOUSE OF LOVE (30-1-1991)

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Black and White

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Black and White

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Greek Magazines No 1

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017
Greek Magazines No 1

6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου 2017

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017
6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου 2017

6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου 2017

AFW 20176ο Φεστιβάλ-Εβδομάδα Aφρικανικού Κινηματογράφου στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο ( Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive 9-15/3) και στην συνέχεια θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη (Παύλος Ζάννας @ Ολύμπιον 16-22/3) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Thessaloniki International Film Festival
Πρόκειται για μια διοργάνωση των Πρεσβειών και Προξενείων εννέα Αφρικανικών Χωρών στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή της πολυπολιτισμικότητας που φιλοδοξεί να γνωρίσει στους Έλληνες άγνωστες πτυχές της ζωής στην αφρικανική ήπειρο και να μας μυήσει στον κινηματογράφο των χωρών αυτών: από την εν πολλοίς άγνωστη κινηματογραφία της Αγκόλας μέχρι την κινηματογραφικά δραστήρια Νότιο Αφρική αλλά και το Νόλιγουντ της Νιγηρίας. Θα έχουμε μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε το σινεμά της Αλγερίας, της Κένυας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκου, αλλά και του Σουδάν.
18 ταινίες από 9 χώρες.
Το πρόγραμμα στην Αθήνα:
ΠΕΜΠΤΗ/ THURSDAY 09/03
20.00 Elelwani, Νότιος Αφρική/ South Africa, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι/ Greek & English subtitles, 103'
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις/ Entrance by invitation only
Παρουσία του σκηνοθέτη/ In presence of the film director
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ FRIDAY 10/03
18.00 Elelwani, Νότιος Αφρική/ South Africa, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι/ Greek & English subtitles, 103'
19.45 Μικρές χαρές /Petits Bonheurs, Μαρόκο/ Morocco, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 86'
21.40 Kρίνοντας από την εμφάνιση/Judging by appearance, Αγκόλα/ Angola, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 100'
ΣΑΒΒΑΤΟ/ SATURDAY 11/03
18.30 Κάτοπτρα /Reflected Mirrors, Σουδάν/ Sudan, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 23'
Με κατεύθυνση την όαση της Νούμπια/ Towards the Nubian Oasis, Σουδάν/ Sudan, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 30'
19.40 Ο διευθύνων σύμβουλος/CEO, Νιγηρία/Nigeria, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 105'
21.40 Ο σημαδευτής της Τύνιδας/ Challat of Tunis, Τυνησία/ Tunisia, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι/ Greek & English subtitles, 90'
ΚΥΡΙΑΚΗ/ SUNDAY 12/03
18.00 Made in Gougou, Τυνησία/ Tunisia, Ελληνικοί& Αγγλικοί υπότιτλοι/Greek& English subtitles, 40'
18:50 Ade Love, Νιγηρία/Nigeria, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 29'
19.30 Η ορχήστρα των τυφλών /L'Orchestre des aveugles, Μαρόκο/ Morocco, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 112'
21.30 Ώρα Καΐρου/ Cairo time, Αίγυπτος/ Egypt, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 115'
ΔΕΥΤΕΡΑ/ MONDAY 13/03
19.00 Fadhma N'Soumer, Αλγερία/ Algeria, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 120' Παρουσία του δ/ντη φωτογραφίας Γ. Αρβανίτη/ In presence of cinematographer Y. Arvanitis
21.15 Kit Kat, Αίγυπτος/ Egypt, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 130'
ΤΡΙΤΗ/ TUESDAY 14/03
19.00 Πρωταγωνίστρια/ Leading Lady, Νότιος Αφρική/ South Africa, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι/ Greek & English subtitles, 96'
20.45 Το ταξίδι της ψυχής /Soul boy, Kένυα/ Kenya, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 60'
22.00 Το πηγάδι/Τhe Well, Αλγερία/ Algeria, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 93'
ΤΕΤΑΡΤΗ/ WEDNESDAY 15/03
19.00 Το κόκκινο κασκόλ/ L'écharpe rouge, Μαρόκο/ Morocco, Ελληνικοί υπότιτλοι/ Greek subtitles, 100'
21.00 Abd Εl-Kader, Αλγερία/ Algeria, Αγγλικοί υπότιτλοι/ English subtitles, 93'

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

11ο Ιστορικό Rally Ακρόπολις 2012

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017
11ο Ιστορικό Rally Ακρόπολις 2012

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πλύτρα, Λακωνία

Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017
Πλύτρα, Λακωνία

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Etor Tenebrae de Profundis II 2017

Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017
Etor Tenebrae de Profundis II 2017

Etor Tenebrae de Profundis II 2017

Etor Tenebrae de Profundis II-2017
17-18-19 ΜΑΡΤΙΟΥ / Gagarin 205
Etor Tenebrae de Profundis ΙΙ
Τα εισιτήρια τριημέρου κοστίζουν €75 και είναι ήδη διαθέσιμα εδώ:
Η έναρξη της προπώλησης των μονοήμερων εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Το Etor με υπερηφάνεια παρουσιάζει: Tenebrae de Profundis ΙΙ
Ύστερα από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του περασμένου Μαΐου το Tenebrae de Profundis Fest απλώνει τα φτερά του και επιστρέφει δριμύτερο, τολμώντας ένα μοναδικό φεστιβαλικό εγχείρημα που όμοιο του δεν έχει υπάρξει ξανά.
Μία τριήμερη μουσική γιορτή που στόχος της είναι να ενώσει όλα τα παρακλάδια του ευρύτερου σκοτεινού εναλλακτικού ήχου προσφέροντας σε όλους τους λάτρεις του είδους την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των μεγάλων, πολυσυλλεκτικών φεστιβάλ του εξωτερικού.
Για τρεις ολόκληρες ημέρες η Αθήνα θα ντυθεί στα σκούρα καλωσορίζοντας μία πλειάδα καλλιτεχνών από όλες τις γωνιές της Ευρώπης – και όχι μόνο. Ονόματα που το Ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει και τα οποία μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν αξέχαστες συναυλιακές στιγμές, αλλά και καλλιτέχνες που για πρώτη φορά θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε ζωντανά επί σκηνής, θα βρεθούν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη για να μας προσφέρουν ένα μοναδικό συνονθύλευμα ήχων και εικόνων.
Bands and artists confirmed to appear till now:
Lydia Lunch w/ special Guest Blaine Reininger (Tuxedomoon), Wolfgang Flur ( Kraftwerk), Nurse With Wound, Cassandra Complex, Suicide Commando,The Legendary Pink Dots, Paul Roland, Kirilian Camera,Tenderloud, Sol Invictus, Ashram, Camerata Mediolanense, Darkwood, Naevus, L Effet Cest Moi, Tsidmz & Carmen D' Onofrio, Orplid, Andrew King, Der Arbeiter, Mars, Novalis Deux, Defiles Des Ames, Traum'er Leben, In Ruin, Varunna, Hekate, In Gowan Ring, While Angels Watch

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Soundtracks

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017
Soundtracks
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Round Midnight - Herbie Hancock
Bird - Charlie Parker
All That Jazz - Various Artists
Born to Be Blue - Various Artists
The Cotton Club - John Barry
High Society - Various Artists
Young Man with a Horn - Various Artists
Whiplash - Various Artists
Lady Sings the Blues - Diana Ross
The Fabulous Baker Boys - Dave Grusin

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Greek Magazines No 1

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017
Greek Magazines No 1

Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017
Δίσκοι Μουσικής στο Χρόνο


ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Moss side story - Barry Adamson
Drmming the beating heart - Eyeless in Gaza
Real to real cacophony - Simple Minds
Life's hard and then you die - It's Immaterial
One and a half - Flue
The waking hour - Dalis Car
A word to the wise guy - Wah!
Giant - The Woodentops
Devils's Road - The Walkabouts
16 Lovers lane - The Go-Betweens
Garlands - Cocteau Twins
Slip In And Out Of Phenomenon - Liquid Liquid
More wealth than money - Normil Hawaiians
Surfer Rosa - Pixies
He Who Dares Wins - Theatre Of Hate
Shock of daylight - The Sound
The world we live in - Voice Farm
Medusa - Glan of Xymox
20  jazz  funk  greats - Throbbing  Cristle
Word salat - Fischer Z