Ιανουαρίου 2017 - P.S. site

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

BAND OF HOLY JOY-SUICIDE (17-12-1988)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017
BAND OF HOLY JOY-SUICIDE (17-12-1988)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

SIOUXSIE (9-12-1988)

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017
SIOUXSIE (9-12-1988)

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πάρος

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 0
Πάρος

Κατασκευές

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Κατασκευές

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

PSYCHIC TV (25-11-1988)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
PSYCHIC TV (25-11-1988)

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2017

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2017

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2017

6o AIDFF-2017Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017. Θα φιλοξενήσει πάνω από 150 ταινίες από 30 χώρες, ενώ 60 από αυτές θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα.
Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του Νέου Σινεμά: Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Το Φεστιβάλ αξιοποιώντας την διεθνή αναγνώριση θα απονείμει, για δεύτερη φορά, και το βραβείο Rising Star Award, σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.
Το βραβείο Σκηνοθεσίας χορηγεί η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ η ΑΛΚΥΟΝΊΣ New Star Art Cinema θα διασφαλίσει σε βραβευθέντα από το Φεστιβάλ διανομή για τρεις ταινίες του.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό.
Το φετινό πρόγραμμα θα αναπτυχθεί στo Αλκυονίς New Star Art Cinema [Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)] και στο Studio New Star Art Cinema [Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής].
Περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα σε νέους Ισπανούς και Ιρανούς σκηνοθέτες, με ιδιαίτερο ύφος και θεματολογία, ενώ θα απολαύσουμε ταινίες από το Edge hill university, που για τέταρτη χρονιά οι σπουδαστές του τις δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ και από φέτος θα εντάσσονται στο διαγωνιστικό στην κατηγορία: Σπουδαστικό – Νέοι σκηνοθέτες.
Θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, δια βίου μάθηση. Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα το Φεστιβάλ έχει εξασφαλίσει, για πρώτη προβολή στη χώρα μας, ταινίες εξαιρετικής ποιότητας, διεθνείς παραγωγές με θέμα το περιβάλλον, οι οποίες απαίτησαν μακρόχρονα γυρίσματα σε απρόσιτα οικοσυστήματα από κινηματογραφιστές και επιστήμονες.
Πρόκειται για ταινίες που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε πρώτοι, πριν φτάσουν στο ευρύ κοινό μέσω της αντίστοιχης αγοράς, τα πιο απρόσιτα και άγνωστα οικοσυστήματα, όπως αυτό των γερανών στους παγωμένους σκανδιναβικούς βαλτότοπους, την ανεξάντλητη ποικιλία φρύνων και βατράχων στο Εκουαδόρ ή το ασυνήθιστο περιβάλλον των Τυρφώνων ανά τον κόσμο κ.α.
Το αφιέρωμα συνεισφέρει στη διάδοση της επιστήμης, μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών θα πλαισιωθεί από ένα πάνελ συζήτησης με κύριο θέμα τον ρόλο των ταινιών -ντοκιμαντέρ στη διάδοση των περιβαλλοντικών επιστημών, ερευνών και ανακαλύψεων.
Επίσης θα διεξαχθεί Εργαστήριο (workshop) με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη δύναμη των νέων μέσων παραγωγής και διακίνησης».
Το αφιέρωμα υλοποιείται/ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Η είσοδος στο αφιέρωμα στα εργαστήρια και στις συζητήσεις είναι δωρεάν.
Εργαστήρια στο σενάριο, στο αμερικάνικο σινεμά, στη δημιουργική γραφή με επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές. (είσοδος δωρεάν)
Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τoν Οργανισμό KOYINTA και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Collage

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
Collage

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Adaptation Film Festival 2017

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017
Adaptation Film Festival 2017

Adaptation Film Festival 2017

Adaption Film Festival-201702/02 ~ 08/02 2017
Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος»
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106
Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της -υποψήφιας για 3 Goya- ταινίας του Agustí Villaronga, "Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana", η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο του συγγραφέα τον οποίο τα διεθνή Μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως «κουβανό απόγονο του Charles Bukowski» κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».
Μετά την προβολή, και σε συνεργασία με τη Fischer, θα ακολουθήσει party με ελεύθερη είσοδο στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη), με special guest DJ, τον μουσικό και συγγραφέα, Μιχάλη Δέλτα (Το CD του "Life Is Now" κυκλοφορεί από την Inner Ear Records.
Το βιβλίο του «Το Φως Των Λέξεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός»).
Ανάμεσα στις προβολές του Adaptation Film Festival η avant-première, της νέας ταινίας του Fatih Akin, "Βερολίνο, Αντίο / Tschick", μεταφορά του best-seller του Wolfgang Herrndorf, «Βερολίνο, γεια» (Εκδόσεις Κριτική). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο από τη Rosebud.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει το "Tschick-y Party" στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη), με ελεύθερη είσοδο, από την ομάδα του κινηματογραφικού site Cinepivates.gr και guest DJs τον σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστο και τον DJ και μουσικό παραγωγό Στέλιο Καραμπίνα.
Ακόμη μία πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα είναι η -προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας- "Η Κόρη / The Daughter" του Simon Stone, με τους Geoffrey Rush, Miranda Ottο και Sam Neill. Η ταινία, βασισμένη στο θεατρικό του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια», αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες από τη Neo Films. Από το Φεστιβάλ Καννών (εναρκτήρια ταινία του τμήματος Un Certain Regard το 2015), έρχεται μία ακόμη πρεμιέρα, η ιαπωνική ταινία "Γλυκό Φασόλι / Sweet Bean", της Naomi Kawase, βασισμένη στο βιβλίο "An" του Durian Sukegawa, μια τρυφερή ιστορία που κέρδισε κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, για την πρωτότυπη και ταυτόχρονα ανθρώπινη ματιά της. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο από την Mikrokosmos & Flisvos Films.
Από το συγκλονιστικό αστυνομικό θρίλερ, "Η Σιωπή των Δέντρων / The Treatment" (βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Mo Hayder από τις Εκδόσεις Διόπτρα), το αποκαλυπτικό, υποψήφιο για Goya, animation "Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά / Psiconautas, los niños olvidados" (βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel), τη μυστικιστική ταινία "Τα Ορφανά του Ελ Ντοράντο / The Orphans of Eldorado" (βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Milton Hatoum), τη μεταφορά του Broadway θεατρικού έργου "Ταιριάζει; / Match" του Stephen Belber (με τον Patrick Stewart στην πλέον συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας του), και τη νέα μεταφορά του διηγήματος της Marguerite Duras «Δέκα Και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ» με τίτλο "Η Καταιγίδα Μέσα της / The Storm Inside" (το διήγημα έχει μεταφερθεί και παλαιότερα στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν με τους: Μελίνα Μερκούρη, Peter Finch και Romy Schneider), το Adaptation Film Festival καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών, που δε θα αφήσει κανένα βιβλιόφιλο (και σινεφίλ) παραπονεμένο.
Φυσικά δε θα λείψουν και παλαιότερες, κλασσικές ταινίες του είδους όπως:
-«Η Πρωινή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη, το παράξενο σύμπαν της οποίας δομείται από κείμενα των Raymond Chandler, Philip K. Dick, Daphne du Maurier και Herman Raucher. Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας θα προηγηθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Χουλιάρα, μοντέρ στις τελευταίες ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη, και τον Ιορδάνη Κουμασίδη, διδάσκοντα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο -συγγραφέα. Τη συζήτηση συντονίζει η κριτικός κινηματογράφου, Αγγελική Στελλάκη.
-"Οιδίπους Δήμαρχος / Oedipo Alcalde" με τον σκηνοθέτη Jorge Alí Triana, να κινηματογραφεί μοναδικά την αριστουργηματική απόπειρα του Gabriel García Márquez μεταφέροντας την πασίγνωστη τραγωδία του Σοφοκλή στη σύγχρονη κοινωνία της Κολομβίας.
-"Ο Κύριος Προυστ / Céleste" του Percy Adlon, βασισμένη στα απομνημονεύματα της οικονόμου του διάσημου συγγραφέα Marcel Proust, Céleste Albaret.
-"Χιροσίμα Αγάπη Μου / Hiroshima Mon Amour", το διαχρονικό αριστούργημα του Alain Resnais, σε σενάριο της συγγραφέως Marguerite Duras.
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Adaptation Film Festival κατεβάζει επίσημα αυλαία με την -βραβευμένη στο διεθνές φεστιβάλ του Karlovy Vary- ταινία "Παράδοξη Ευτυχία / Original Bliss" του Sven Taddicken, με τους Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων) και Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της A.L. Kennedy. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο από τη Danaos Films.
Παράλληλες δράσεις
• Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο θα γίνει παρουσίαση του έργου του Pedro Juan Gutiérrez.
• Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με ελεύθερη είσοδο.
• Στο πλαίσιο της δράσης "Petit Plan - Κινηματογράφος για εφήβους" θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για Λύκεια της Αττικής οι ταινίες: «Βικτώρια» (μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του νομπελίστα Knut Hamsun), «Είμαι η Νοτζούμ: 10 Ετών και Διαζευγμένη» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα) και «Εγκρίνεται η Υιοθεσία» (βασισμένη στο comic album, Couleur de peau: miel). Αν εκπροσωπείτε κάποιο Λύκειο, δηλώστε συμμετοχή στο www.petitplan.org.
• Στο πλαίσιο της δράσης "Gros Plan", για την καταγραφή των τάσεων του Ελληνικού κοινού, θα προβληθούν οι ταινίες: «Θραύσματα Αγάπης» (βασισμένη στο μυθιστόρημα Fragmentos de amor furtivo) και «Η Ανάκριση» (η περιβόητη ανάκριση του διοικητή του Άουσβιτς, Ρούντολφ Ες, λίγο πριν την εκτέλεσή του, βασισμένη σε στοιχεία της αυτοβιογραφίας του που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια).
Εισιτήρια
Εισιτήριο προβολής: € 6
Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.
Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-22:30.
Προπώληση
Αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, ώρες 19:00-22:00.


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

SPRINGSTEEN-GABRIEL-STING (3-10-1988)

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
SPRINGSTEEN-GABRIEL-STING (3-10-1988)

Various Photos

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
Various Photos

Κατασκευές

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
Κατασκευές

Μονεμβάσια

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 0
Μονεμβάσια
Στην Μονεμβασιά συνυπάρχουν: η μοναδική γεωμορφία του βράχου μαζί με τα ανθρώπινα τεχνικά οχυρωματικά έργα. Έτσι, σαν πλωτό φρούριο, βρέθηκε στην ρότα του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ ανατολής και δύσης.
Τα ονόματα της πολλά σαν τους αφέντες της, Μονεμβάσια, Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μονεμβασσιά, Μονεμβάσσια, Μικρό Γιβραλτάρ αλλά και Βράχος). Στην αρχαιότητα ονομαζόταν “Άκρα Μίνωα” όπως περιγράφει στα Λακωνικά ο Παυσανίας και ήταν ενωμένη σε μεγάλο μήκος με την ξηρά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Επίδαυρο Λιμηράς, χαλάσματα της οποίας σώζονται ως σήμερα.Το 375μ.χ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή.
Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο.
Σήμερα στον βράχο συνυπάρχουν δύο κόσμοι: Η, με ανθρώπων έργα, περιτοιχισμένη “κάτω πόλη”. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Πλημμυρισμένη με τη βουή της θάλασσας και των πολλών ανθρώπων το αρμένισμα.
Η “Άνω Πόλη”. Είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την πολύβουη “κάτω πόλη”. Φτάνοντας πάνω ακούς τον δυνατό αέρα του Μυρτώου που σε αναγκάζει να κοιτάς προς το Νότο, προς τον κάβο Μαλιά και νιώθεις ότι τίθεσαι φρουρός του βράχου ατενίζοντας τον ορίζοντα, για Πειρατές, σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Στα Βόρεια του Βράχου βρίσκεται η παλιά Μονεμβασιά καθώς και το μοναδικό φιόρδ, στην Ελλάδα, αυτό του Γέρακα (Ιέρακας).
Στα Νότια βρίσκεται ο Κάβο Μαλιάς (Άκρα Μαλέα), τα Κύθηρα και η Ελαφόνησος. Στα Ανατολικά απλώνεται το Μυρτώο πέλαγος ως την Μήλο και την Κίμωλο. Τέλος στα Δυτικά ο Πάρνωνας ορθώνει το ανάστημά του. Στην Μονεμβασιά γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος και ο τάφος του βρίσκεται, έξω από τα τείχη, στο κοιμητήριο του Βράχου. Στα νεότερα χρόνια, δημιουργήθηκε ο οικισμός “Γέφυρα”, ο οποίος πήρε το όνομά του από τη γέφυρα που υπήρχε και συνέδεε το Βράχο με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, η οποία, λιθόκτιστη πια, έχει αντικαταστήσει την παλαιότερη εκεί οχύρωση με ξύλινο καταπέλτη-γέφυρα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Νυμφαίο, Φλώρινα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017 0
Νυμφαίο, Φλώρινα

Collage

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017
Collage

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Various Photos

Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2017
Various Photos

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

OPAL (23-4-1988)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017
OPAL (23-4-1988)

Homo Utopicus in Crisis // 2017

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017
Homo Utopicus in Crisis // 2017

Homo Utopicus in Crisis // 2017

Homo Utopicus in Crisis-2017Homo Utopicus in Crisis: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού  / 27 Ιανουαρίου - 19 Μαρτίου 2017
To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση HOMO UTOPICUS IN CRISIS, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00. Η έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, που συντάχθηκαν για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας, με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο στα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.
Επιπλέον των έργων που θα παρουσιαστούν, οι Γάλλοι καλλιτέχνες προσκαλούν το κοινό στην συνάντηση « Ουτο-πίστες » σε δύο διαδραστικές συναντήσεις. Κατά την διάρκεια αυτών, η γαλλική Homo Utopicus: Françoise Bonnerot, William Gosselin, Sylvaine Louradour, Aurélie Piau και Βάγια Πολίτη, μέσα από μια στρογγυλή τράπεζα, workshops, και performances, θα επιχειρήσει να αλληλεπιδράσει με το κοινό και να προτείνει την ουτοπική διάσταση των πραγμάτων μέσω της τέχνης, με φόντο την ελληνική κρίση, διερευνώντας τη δυνατότητα εξόδου από αυτήν.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Françoise Bonnerot, Μυρτώ Βουνάτσου και Στέλιος Ντεξής, Σύνθια Γεροθανασίου, Εύη Δαμιανάκη, William Gosselin, Θοδωρής Λάλος, Sylvaine Louradour, Αθανασία Παπατζέλου, Μαρία Παπατζέλου, Βάγια Πολίτη, Νάσσος Χαλκίδης και Aurélie Piau.
Τοποθεσία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου - 19 Μαρτίου 2017
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 2313306400

The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 2017

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017
The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 2017

The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 2017

The Notorious Cosmic Sessions Vol 1-2017lΤο Σάββατο 28 Ιανουαρίου το An Club υποδέχεται το 2017 με το πολυαναμενόμενο «The Notorious Cosmic Sessions Vol.1». Μία μοναδική συνύπαρξη επί σκηνής των Dustbowl, των Social End Products και των Robert Sin & The Huckleberries στο πρώτο «κοσμικό» live της χρονιάς.
Οι Dustbowl με το σκονισμένο Mother Earth Rock ήχο τους και κουβαλώντας πλέον το βάρος του «THE GREAT FANDANGO», ενός από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που μας πέρασε, συναντούν τους Robert Sin & The Huckleberries, την μπάντα που έβγαλε το «...AND THE GHOST IN BETWEEN [2016]», το άλμπουμ με το ωριμότερο songwriting που ακούσαμε σε Americana δίσκο τον τελευταίο καιρό και την lysergic cult παρέα των Social End Products, οι οποίοι μετά την εγχώρια περιοδεία τους με τους Allah-Las και τις Acid Rock καταθέσεις των τελευταίων singles τους...«ΧΡΩΜΑΤΑ / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ» και «GODDESS OF THE LIGHT» έρχονται να δώσουν την «κοσμική» και «psych-αγωγική» διάσταση στην βραδιά.
Dustbowl
Dustbowl is a "Mother – Earth Rock" band as they called themselves.
"We weren't concerned about fitting in or being a part of what anybody else was doing but the rebellious and deviant chain gang of mother earth".
* THE GREAT FANDANGO
[May 2016] - 12' Vinyl Album / urban sound records
* BLACK RIVER'S CHEST [THE BURDEN REVISITED] / FLAMIN' ROSE
[July 2014] – CD Single / dusty records
* SUCIDE AVENUE / WINTER'S ALMOST GONE
April 2014] – CD Single / dusty records
* GOIN' DOWN
[November 2009] – CD Album / fuzz overdose records
* TROUBLEBOUND & LONESOME
[2008] - CD Album / onstage records
Other Releases:
* V.A. CHRISTMAS FOR EVERYONE - "CHRISTMA'S TIME'S A-COMIN'" [December 2014] – Compilation / restless wind records
* V.A. BETTER WITH FUZZ BABE!- "LEAN ON ME"
[2013] – Compilation / fuzz overdose records
* LAND ENDS [PAVLOS FYSAKIS BOOK "LAND ENDS"]
* RAMBLIN' BLUES E.P.
[2006] - dusty records
Social End Products
Acid Rock from the psychedelic concrete jungle. Under the Lysergic influences!
* GODDESS OF THE LIGHT
Split Single with Yesterday's Thoughts - Let Me Tell You About Love
Timemazine Fanzine #9
* ΧΡΩΜΑΤΑ / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ 7΄΄ single
* EGO TRIP 7" ep / Radar Eye Records
* NUTRE TU CABEZA lp / Radar Eye Records
Robert Sin & The Huckleberries
The Huckleberries float gently between Americana, Country-Folk and a powerful emotional soundscape reminiscent of Psychedelia.
* ...AND THE GHOST IN BETWEEN [2016]
* With The Sinners
DEATH & OTHER MISDEMEANORS (EP) [2014]
--------------------------------------------------------------------
Τοποθεσία: An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα
Ημερομηνία: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 / Έναρξη: 22.00
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103305056

Κατασκευές

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017
Κατασκευές

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

IGGY POP (3-9-1988)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017
IGGY POP (3-9-1988)

Ναύπλιο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017 0
Ναύπλιο
Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833.
Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.
Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αθήνας και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

TUXEDO MOON (16-12-1987)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017
TUXEDO MOON (16-12-1987)

Φαράγγι Σαμαριάς, Κρήτη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017 0
Φαράγγι Σαμαριάς, Κρήτη

Collage

Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017
Collage

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κατασκευές

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017
Κατασκευές

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

NICK CAVE (25-9-1987)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017
NICK CAVE (25-9-1987)

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2017

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2017

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2017

3rd Peloponnese International Documentary Festival-2017Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα ενώ μέρος του θα φιλοξενηθεί Αμαλιάδα, Γύθειο, Σπάρτη και Άργος. Περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό. Το μεγάλο αφιέρωμα του φεστιβάλ φέτος είναι «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό», ενώ πάνω από 30 Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες είναι καλεσμένοι του Φεστιβάλ (μεταξύ των οποίων: Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Förster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρεταννία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από τον Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev, Olga Shadrina, Svetlana Ignatenko και Olga Michi από την Ρωσσία, Rasesh James από Ινδία και Thomas Kunstler από Ιταλία).
Το αφιέρωμα «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Διά Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας,ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ)
Ειδικό αφιέρωμα επίσης με θέμα «Ινδία- Γιόγκα και η Φιλοσοφία της» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης)με ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη Βασιλειάδη
Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει και φέτος η εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καθημερινά 9π.μ. με 1μ.μ )
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 θεματικές . Ανθρώπινα δικαιώματα ,αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά, οικολογία ενώ θα συμμετέχουν και σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές.
Ειδική εκδήλωση θα γίνει για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου όπου θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρεταννία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.
Στόχος μας και φέτος είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πέρσυ με μεγάλη επιτυχία, σε χωριά και κωμοπόλεις όπως τον Αριστομένη, Βαλύρα, Πύλο, Χώρα, Κορώνη και Μεσσήνη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχουν συνεργαστεί:
Ελληνική Εταιρεία περιβάλλοντος και πολιτισμού
«Αγών» Φεστιβάλ Αρχαιολογικής ταινίας
Νεανικό Πλάνο (Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους)
Φεστιβάλ κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Filmfestival der menschenrechte» Graz της Αυστρίας
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Visions du reel» Νyon της Ελβετίας
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμο Καλαμάτας, Δήμο Αργους, την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου και το Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, Σπάρτη.
Το αφιέρωμα «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Φέτος για πρώτη φορά θα δοθούν και 2 βραβεία κοινού (1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Various Photos

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017
Various Photos

Collage

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017
Collage

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

BLUE OYSTER CULT (9-7-1987)

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017
BLUE OYSTER CULT (9-7-1987)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

WIPERS (29-5-1987)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
WIPERS (29-5-1987)

Various Photos

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Various Photos

12ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου 2017

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
12ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου 2017

12ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου 2017

12 festival cult ell cinema-2017ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΠΑΡ 20 / ΣΑΒ 21 / ΚΥΡ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ ανά ημέρα
Κι εκεί που νόμιζαν ότι νίκησαν... κι εκεί που νόμιζαν ότι το ξεφορτώθηκαν, επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ.
Όχι φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι δεν πεθαίνει έτσι εύκολα το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου. Δεν γονατίζει έτσι απλά μπροστά στα χτυπήματα και στην χλεύη των ανθυποκουλτουριάρηδων της μπαγιάτικης κριτικής, του ανύπαρκτου καθωσπρεπισμού και των καλογυαλισμένων μούσκουλων της ψευτοδιανόησης και των πως-πρέπει-να-είναι-η-τέχνη.
Σηκώνεται, ξεσκονίζει τους γιακάδες του, ισιώνει το μαλλί του και συνεχίζει την πορεία του. Γιατί το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου δεν γεννήθηκε για αυτούς τους ανθρώπους. Γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει για τους λάτρεις του περιθωρίου, της ατάκας, του φτηνού αλλά πολύτιμου, της γαλαρίας, του απενεχοποιημένου έρωτα με τον κινηματογράφο.
Γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει γιατί σιγά μην τους κάνει το χατίρι. Ναι, είμαστε «το παχύ έντερο του ελληνικού κινηματογράφου». Παράσημο και καραμούζα μας.
Φέτος λοιπόν, το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει για ΔΩΔΕΚΑΤΗ φορά και υπόσχεται μια διοργάνωση πανηγυρική και αποθεωτική. Μαζί μας, θα γιορτάσουν ως τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης ο Χρήστος Κάλοου, αιώνιος γόης, ακούραστο αηδόνι και παντοτινός εραστής και η Βάνα Μπάρμπα, ένα διαρκές και ηφαιστειακό σύμβολο πόθου και γυμνασιακής καψούρας.
Στην γιορτή αυτή για το αληθινό και απενοχοποιημένο πρόσωπο του ελληνικού κινηματογράφου θα μας συνοδέψει και η Μαντώ, γιατί κάθε τέτοια γιορτή θέλει και την μουσική της έκφραση, την μορφή εκείνη που θα ανάψει το διονυσιακό της φιτίλι.
Όλα τα υπόλοιπα, οι σκηνές, οι ατάκες, οι κραυγές, οι χυμένες μπύρες, τα γέλια, τα αποθεωτικά κρεσέντο θα τα ζήσουμε μαζί, στο Gagarin 205. Στο 12ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου.
Τον Νου Σας. Ερχόμαστε.
Για τον Νίκο.

11ο Ιστορικό Rally Ακρόπολις 2012

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
11ο Ιστορικό Rally Ακρόπολις 2012

Collage

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Collage

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ATHENS'85 (26~27-7-1985)

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017
ATHENS'85 (26~27-7-1985)

Collage

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017
Collage

Νυμφαίο

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017 0
Νυμφαίο
Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβεάστα ή Νέβεσκα) είναι χαρακτηρισμένο ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» και ανήκει στον Νομό Φλώρινας. Είναι χτισμένο στα 1.320-1405 μέτρα σε στο ανατολικό Βίτσι.
Περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από το χωριό, όπως ο πρόεδρός του Νικόλαος Μέρτζος και η οικογένεια Μπουτάρη έχει γίνει πόλος έλξης αξιόλογου τουρισμού.
Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται 13 αρκούδες, οι οποίες έχουν κατασχεθεί από αρκουδιάρηδες και ζωολογικούς κήπους, και αρκετοί λύκοι αντίστοιχα —ζώα για τα οποία θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον. Το κέντρο ενημέρωσης είναι ανοιχτό για το κοινό (έναντι συμβολικού εισιτηρίου) τους περισσότερους μήνες του έτους.
Στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί αρκετοί ξενώνες, όμως σχεδόν ποτέ δεν επαρκούν μια και η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη. Στο χωριό επίσης υπάρχει και το μισογκρεμισμένο στρατηγείο του Παύλου Μελά, ενώ το παλιό σχολείο του χωριού, η Νίκειος Σχολή, δωρεά του Νυμφαιώτη Ιωάννη Ζαν Νίκου (1875-1930), η οποία δε λειτουργούσε για πολλά χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών, αποτελεί πλέον Συνεδριακό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Black and White

Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017 0
Black and White

NICK CAVE (20-11-1984)

Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017
NICK CAVE (20-11-1984)

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Black and White

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 0
Black and White

Συναυλίες - Festival 2017

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 0
Συναυλίες - Festival 2017

Συναυλίες - Festival 2017

Einstrzende Neubauten

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
7-1-2017 // The Foreign Resort + SuperPuma (Gr) // Death Disco
27-1-2017 // Human Tetris & Psychedelic Trips To Death (GR) // Mύλος Club, Θεσσαλονίκη
28-1-2017 // Human Tetris // Death Disco
28-1-2017 // The KVB // Fuzz Live Music Club

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

4-2-2017 // The Meteors + The Thriller (Gr) // Gagarin 205
5-2-2017 // Tarja Turunen // Fuzz Live Music Club
6-2-2017 // Tarja Turunen // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
10-2-2017 // Dropkick Murphys // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
10-2-2017 // Trentemoller // Ιερά Οδός
11-2-2017 // Dropkick Murphys + Slapshot (Gr) // Piraeus 117 Academy
11-2-2017 // Trentemoller // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
11-2-2017 // Einstürzende Neubauten // Gazi Music Hall
12-2-2017 // Fates Warning + Need (Gr) // Gagarin 205
24-2-2017 // 4ο Vive Le Punk Rock / The Exploited (UK) - Bad Co. Project (Ex - OXYMORON) (DE) - POSTER-ITI (Tur) - OMIXLH (Gr) - Bad Luck (Gr) // Gagarin 205
25-2-2017 // 4ο Vive Le Punk Rock / Angelic Upstarts (UK) - Funeral dress (BE) - Aggressive (DE) - OLDSCHOOL REDNEX (Gr) - Άλλος Κόσμος - Allos Kosmos (Gr) - The Vagabonds 77 (Gr) - DOKA (SE) // An Club
25-2-2017 // Nick Waterhouse // Gagarin 205

ΜΑΡΤΙΟΣ
2-3-2017 // Diary of Dreams // Gagarin 205
3-3-2017 // Swans + Ψαραντώνης (Gr) // Gagarin 205
4-3-2017 // Swans + Mohammad (Gr) // Block 33, Θεσσαλονίκη
10-3-2017 // Blues Pills // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
11-3-2017 // Blues Pills // Piraeus 117 Academy
17-3-2017 // Etor Tenebrae de Profundis II // Gagarin 205
17-3-2017 // Wax Tailor // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
18-3-2017 // Wax Tailor // Fuzz Live Music Club
18-3-2017 // John Garcia // An Club
19-3-2017 // Blonde Redhead // An Club
25-3-2017 // Covenant // Death Disco
25-3-2017 // Róisín Murphy // Gazi Music Hall
30-3-2017 // The Black Heart Procession // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
31-3-2017 // The Black Heart Procession // Fuzz Live Music Club
31-3-2017 // Mick Harvey // Gagarin 205
31-3-2017 // Sylvaine + Message In A Cloud (Gr) // Death Disco

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
1-4-2017 // Saigon Blue Rain + Vinyl Suicide (Gr) // Death Disco
7-4-2017 // Apocalyptica // Gazi Music Hall
7-4-2017 // Karl Hector and the Malcouns // Death Disco
8-4-2017 // Bleib Modern // Death Disco
23-4-2017 // Graham Bonnet Band // Crow Club
26-4-2017 // Graham Bonnet Band // Mύλος Club, Θεσσαλονίκη
27-4-2017 // Toundra // Fuzz Live Music Club
28-4-2017 // Smoke the Fuzz Fest – Descent edition // Gagarin 205
29-4-2017 // Smoke the Fuzz Fest – Descent edition // Piraeus 117 Academy
29-4-2017 // The Sonics // Gagarin 205

ΜΑΙΟΣ
5-5-2017 // Panda Dub // Fuzz Live Music Club
6-5-2017 // Panda Dub w/ Mayd Hubb + Krak in Dub // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
7-5-2017 // Drab Majesty + Vercetti Technicolor // Death Disco
9-5-2017 // Matt Elliott // Six D.O.G.S
12-5-2017 // Wovenhand, Emma Ruth Rundle // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
13-5-2017 // Wovenhand, Emma Ruth Rundle // Fuzz Live Music Club
13-5-2017 // Matt Elliott // Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη
17-5-2017 // Depeche Mode + The Raveonettes // TerraVibe
20-5-2017 // Diamanda Galas // Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21-5-2017 // Jose Gonzalez // Piraeus 117 Academy
24-5-2017 // The Mission // Gagarin 205
27-5-2017 // Samsara Blues Experiment // Fuzz Live Music Club
27-5-2017 // Hugo Race + Fatalists // Mύλος Club, Θεσσαλονίκη
28-5-2017 // Monster Magnet // Piraeus 117 Academy

ΙΟΥΝΙΟΣ
1-6-2017 // Ministry // Piraeus 117 Academy
2-6-2017 // Ministry // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
2-6-2017 // Release Athens: Röyksopp + Moderat + Larry Gus + The Rattler Proxy + Etten // Πλατεία Νερού
6-6-2017 // Ulver // Gagarin 205
10-6-2017 // Modern English // Death Disco
15-6-2017 // Thievery Corporation // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
16-6-2017 // Nazareth // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
16-6-2017 // Release Athens: Thievery Corporation + Archive + Kadebostany + Omega Ray (Gr) + Chinese Basement (Gr) // Πλατεία Νερού
24-6-2017 // Ejekt Festival: The Killers, The Kills, Circa Waves, Deaf Radio (Gr) // Πλατεία Νερού
30-6-2017 // Rockwave Festival: Rotting Christ, Nightstalker, 1000 Mods, Innerwish, Bazooka // TerraVibe

ΙΟΥΛΙΟΣ
1-7-2017 // Rockwave Festival: Placebo, Sivert Hoyem, Cigarettes After Sex, Fat White Family, The Last International Playboys (Gr) // TerraVibe
2-7-2017 // Rockwave Festival: Evanescence, Gojira, Flogging Molly, Paradise Lost, Anathema, Epica, Poem (Gr), Tardive Dyskinesia (Gr) // TerraVibe
10-7-2017 // Foo Fighters // Ηρώδειο
12-7-2017 // LP, Monophonics, Lola Marsh, Angelika Dusk (Gr) // Τεχνόπολις
13-7-2017 // Yann Tiersen // Ηρώδειο
14-7-2017 // Ejekt Festival: Kasabian, The Jesus And Mary Chain, Peter Hook & The Light, Of Montreal, Black Hat Bones (Gr) // Πλατεία Νερού
24-7-2017 // Kaleo // Piraeus 117 Academy
25-7-2017 // Kaleo // Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
30-7-2017 // Wim Mertens // Ηρώδειο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
24-8-2017 // Black Lips + A Victim Of Society (Gr) // Gagarin 205
31-8-2017 // City Of The Sun // Gagarin 205
31-8-2017 // You Me At Six // Piraeus 117 Academy

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1-9-2017 // Rumjacks // Gagarin 205
6-9-2017 // The Black Angels // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
7-9-2017 // The Black Angels // Piraeus 117 Academy
9-9-2017 // Slowdive // Fuzz Live Music Club
23-9-2017 // Nicolas Jaar // Ιερά Οδός
23-9-2017 // Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO, Chickn (Gr) // Fuzz Live Music Club
24-9-2017 // Devin Townsend Project // Fuzz Live Music Club
29-9-2017 // Elephant Stone + 40 Steps Under (Gr) // Death Disco
29-9-2017 // Michael Kiwanuka // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
29/30-9-2017 // Resistance Festival / Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Maraveyas Illegal, Imam Baildi, Ρόδες, Last Drive, Nightstalker, Χαϊνηδες κ.α. // Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
30-9-2017 // Michael Kiwanuka // Gazi Music Hall

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
14-10-2017 // All Them Witches // Gagarin 205
19-10-2017 // The Souljazz Orchestra + DynaMind Big Band (Gr) // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
20-10-2017 // Hanni El Khatib // Gagarin 205
21-10-2017 // Clan of Xymox + She Pleasures Herself // Death Disco
21-10-2017 // The Souljazz Orchestra + Afrodyssey Orchestra (Gr) // Κύτταρο
27-10-2017 // Forest Swords // Six D.O.G.S
27-10-2017 // Fraternity Of Sound Festival / The Soft Moon (US), Nurse With Wound (UK), Circle (FI), Kooba Tercu (GR), Maggot Heart (SE) // Fuzz Live Music Club
28-10-2017 // Fraternity Of Sound Festival / Godflesh (UK), Unsane (US), Ghold (UK), Omega Monolith (GR), Pharaoh Overlord (FI) // Fuzz Live Music Club
28-10-2017 // The Fuzztones + Penny Dreadful (Gr) + The Wrinkled Suits (Gr) // Gagarin 205
29-10-2017 // Fraternity Of Sound Festival / Thurston Moore Group (US), Ben Frost (AU), Zonal (UK), Drew McDowall (UK), Afformance (GR) // Fuzz Live Music Club
31-10-2017 // Princess Nokia + Black Athena (Gr/Uk) + Dednewb (Gr) // Gagarin 205

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
3-11-2017 // Austra // Fuzz Live Music Club
3-11-2017 // Mother Engine + 10 Code (Gr) // Death Disco
4-11-2017 // The Dream Syndicate + Dustbowl (Gr) // Fuzz Live Music Club
11-11-2017 // Pink Turns Blue + Hante. + Iamtheshadow // Death Disco
16-11-2017 // Nick Cave and The Bad Seeds // Γήπεδο Tae Kwon Do
24-11-2017 // Hidden Orchestra + Sugar Factory // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
24-11-2017 // The Underground Youth + Road Miles (Gr) // Fuzz Live Music Club
25-11-2017 // Paradise // Gagarin 205
25-11-2017 // The Underground Youth + Road Miles (Gr) // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
26-11-2017 // Paradise // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
1-12-2017 // Nouvelle Vague // Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη
2-12-2017 // Nouvelle Vague // Fuzz Live Music Club
8-12-2017 // Coldcut // Gagarin 205
9-12-2017 // Coldcut // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
14-12-2017 // The Wedding Present // Temple
15-12-2017 // Dead Brothers // Fuzz Live Music Club
15-12-2017 // Kaleo // Piraeus 117 Academy
16-12-2017 // Kaleo // Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Various Photos

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 0
Various Photos

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017 0

Black and White

Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017 0
Black and White

Προτεινόμενοι Δίσκοι - CD's 2016

Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017 0
Προτεινόμενοι Δίσκοι - CD's 2016

 



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 


The Queen Is Dead - The Smiths

EVOL - Sonic Youth

Born Sandy Devotional - The Triffids

Victorialand - Cocteau Twins

Skylarking - XTC

Lifes Rich Pageant - R.E.M.

Bend Sinister - The Fall

So - Peter Gabriel

Infected - The The

Talking With The Taxman About Poetry - Billy Bragg

Brotherhood - New Order

Black Celebration - Depeche Mode

Atomizer - Big Black

Blood & Chocolate - Elvis Costello & The Attractions

Strange Times - The Chameleons

The Colour Of Spring - Talk Talk

London 0 Hull 4 - The Housemartins

The Good Earth - The Feelies

Gone To Earth - David Sylvian

Licensed To Ill - Beastie Boys


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016


If You're Feeling Sinister - Belle & Sebastian

Murder Ballads - Nick Cave And The Bad Seeds

Everything Must Go - Manic Street Preachers

In A Bar, Under The Sea - dEUS

Pinkerton - Weezer

Soundtracks For The Blind - Swans

No Code - Pearl Jam

New Adventures In Hi-Fi - R.E.M.

Being There - Wilco

Evil Empire - Rage Against The Machine

Beautiful Freak - Eels

Fashion Nugget - Cake

Ænima - Tool

Emperor Tomato Ketchup - Stereolab

Coming Up - Suede

Crash - Dave Matthews Band

Odelay - Beck

On Avery Island - Neutral Milk Hotel

Antichrist Superstar - Marilyn Manson

Moseley Shoals - Ocean Colour Scene


ΜΑΡΤΙΟΣ 2016


The Finest of Miracles - Ciccada

Thee Holy Strangers - The Holy Strangers

Now I'm Ready - Keep Shelly In Athens

Is It Real? - Pop Eye

Atlas - Victory Collapse

Glum - The You and What Army Faction

Homeward Bound - Vinyl Suicide

Moro - Mockbirth

Quasiland - The Cave Children

Foray - Subheim

Pockets Of Silence - Papercut

Subtract - Birthmark

Payblack - Solarmonkeys

Here And Gone - Dreamline

Music For Wolves - Remi & The Road

Marionette - Angelika Dusk

I Need New Eyes - Larry Gus

Segonde saleco - Mohammad

A Broken Frame - Marsheaux

No Place Land – Eziak


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


Whatever People Say I Am, That's What I'm Not - Arctic Monkeys

Magic Potion - The Black Keys

The Crane Wife - The Decemberists

Return To Cookie Mountain - TV On The Radio

The Eraser - Thom Yorke

The Life Pursuit - Belle & Sebastian

10,000 Days - Tool

Broken Boy Soldiers - The Raconteurs

Black Holes And Revelations - Muse

At War With The Mystics - The Flaming Lips

First Impressions Of Earth - The Strokes

Eyes Open - Snow Patrol

Sam's Town - The Killers

Gulag Orkestar - Beirut

Mr Beast - Mogwai

The Trials Of Van Occupanther - Midlake

The Black Parade - My Chemical Romance

Carnavas - Silversun Pickups

Everything All The Time - Band Of Horses

Robbers & Cowards - Cold War Kids


ΜΑΙΟΣ 2016


Freak Out! - The Mothers of Invention

The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators - 13th Floor Elevators

A Quick One - The Who

Animalism - The Animals

Face To Face - The Kinks

Aftermath - The Rolling Stones

Tim Buckley - Tim Buckley

Boom - The Sonics

Blonde On Blonde - Bob Dylan

Da Capo - Love

Roger The Engineer - The Yardbirds

The Seeds - The Seeds

Revolver - The Beatles

Jefferson Airplane Takes Off - Jefferson Airplane

Fresh Cream - Cream

Phil Ochs In Concert - Phil Ochs

Tim Hardin 1 - Tim Hardin

Would You Believe - The Hollies

The Incredible String Band - The Incredible String Band

The Remains - The Remains


ΙΟΥΝΙΟΣ 2016


Crumbling the antiseptic beauty - Felt 

Murder ballads - Nick Cave

Slanted and enchanted - Pavement 

Telephone Free Landslide Victory - Camper Van Beethoven

Circus maximus - Momus

Murmur - R.E.M.

El sexo sur-realista - Von Magnet

Ocean Songs - Dirty Three

And did those feet - The Dancing Did

Ghost Stories - The Dream Syndicate 

Captured In Ice - 17 Pygmies 

Deceit - This Heat 

Lowlands Flight - Minimal Compact 

Rockin' and romance - Jonathan Richman

Tragic figures - Savage  Republic

Sex O'Clock - Anita Lane 

In the studio - The Special Aka 

Bang - World Party

Cold seas - Hector Zazou

Colossale Youth - Young Marble Giants


ΙΟΥΛΙΟΣ 2016


Dummy - Portishead

Untrue - Burial

Endtroducing… - DJ Shadow

Blue Lines - Massive Attack

Homogenic - Bjork

Dubnobasswithmyheadman - Underworld

Since I Left You - The Avalanches

Maxinquaye - Tricky

Rounds - Four Tet

Up in Flames - Caribou

Syro - Aphex Twin

Cosmogramma - Flying Lotus

Sound of Silver - LCD Soundsystem

From Here We Go Sublime - The Field

Dig Your Own Hole - The Chemical Brothers

Bodily Functions - Herbert

Witching Hour - Ladytron

Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts - M83

Shaking the Habitual - The Knife

Space Is Only Noise - Nicolas Jaar


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016


Out of Time - R.E.M. 

Coming Up - Suede

Dookie - Green Day

Substance - New Order

Full Moon Fever - Tom Petty

A New Stereophonic Sound Spectacular - Hooverphonic

Synchronicity - The Police 

Purple Rain - Prince and the Revolution 

Our Endless Numbered Days - Iron & Wine

Heaven Tonight - Cheap Trick 

Cosmic Thing - B-52's 

Siamese Dream - Smashing Pumpkins

Definitely Maybe - Oasis

Surrender - The Chemical Brothers

Ill Communication - Beastie Boys

The Soft Bulletin - The Flaming Lips 

Alright, Still - Lily Allen 

The Mollusk - Ween

Rio - Duran Duran

3 Feet High and Rising - De La Soul


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Merriweather Post Pavilion - Animal Collective

The Drift - Scott Walker

Medulla - Bjork

Jenny Death - Death Grips

All Hour Cymbals - Yeasayer

Lovetune for Vacuum - Soap & Skin

Person Pitch - Panda Bear

Parallax - Atlas Sound

Repave - Volcano Choir

The Runners Four - Deerhoof

Love Remains - How to Dress Well

Tears of the Valedictorian - Frog Eyes

Fabulous Muscles - Xiu Xiu

Julia With Blue Jeans On - Moonface

Salon Des Amateurs - Hauschka

Lesser Evil - Doldrums

High Places - High Places

Love Is Overtaking Me - Arthur Russell

Alegranza - El Guincho

Beaches and Canyons - Black Dice


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016


Skeleton Tree - Nick Cave And The Bad Seeds

A Moon Shaped Pool - Radiohead

Everything You've Come To Expect - The Last Shadow Puppets

The Glowing Man - Swans

The Hope Six Demolition Project - P.J. Harvey

The Waiting Room - Tindersticks 

Painting With - Animal Collective

The Getaway - Red Hot Chili Peppers

Bottomless Pit - Death Grips

Weezer (The White Album) - Weezer

Wildflower - The Avalanches

The Colour In Anything - James Blake

Night Thoughts - Suede

Human Performance - Parquet Courts

A Sailor's Guide To Earth - Sturgill Simpson

Teens Of Denial - Car Seat Headrest

The Wilderness - Explosions in the Sky

Us and the Night - 3 Doors Down

Banshee - The Cave Singers 

My Woman - Angel Olsen


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Bitches Brew - Miles Davis

Hymn of the Seventh Galaxy - Return to Forever

Spectrum - Billy Cobham

Caravanserai - Santana

Wired - Jeff Beck

The Inner Mounting Flame - The Mahavishnu Orchestra With John McLaughlin

Third - Soft Machine

Imaginary Voyage - Jean-Luc Ponty

Elegant Gypsy - Al Di Meola

Katy Lied - Steely Dan

What If - Dixie Dregs

One of a Kind - Bruford

Unorthodox Behaviour - Brand X

Timeless - John Abercrombie

Return To Forever - Chick Corea

Lambertland - Tasavallan Presidentti

Emergency! - Tony Williams Lifetime

School Days - Stanley Clarke

Electric Bath - Don Ellis

Venusian Summer - Lenny White


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Christmas Album - Jethro Tull

We Three Kings - The Reverend Horton Heat

Songs for Christmas - Sufjan Stevens 

Christmas in the Heart - Bob Dylan 

A Weezer Christmas - Weezer 

Christmas - Michael Buble

James Brown's Funky Christmas - James Brown 

The Spirit of Christmas - Ray Charles 

A She & Him Christmas - She & Him 

The Gift of Rock - Smash Mouth 

A Very Arcade Xmas - Arcade Fire 

Christmas On Death Row - Various Artists

Christmas With Johnny Cash - Johnny Cash 

Christmas Songs - Bad Religion

A Christmas Album - Bright Eyes

Natty Christmas - Jacob Miller 

Merry Christmas from Yo La Tengo - Yo La Tengo

A Dipset Xmas  - Jim Jones 

A Hit-Boy Christmas - Hit-Boy 

Christmas Interpretations - Boyz II Men