Αφιέρωμα στον Luis Bunuel 2017 - P.S. site

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στον Luis Bunuel 2017

Αφιέρωμα στον Luis Bunuel 2017

Luis Bunuel-2017Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21:00, στον Εναλλακτικό Πολυχώρο του Άρδην (Βαλαωρίτου 1 - 8ος όροφος) το «Κινηματογραφικό Καζάνι» παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον σουρεαλιστή σκηνοθέτη Luis Bunuel.

Είσοδος Ελεύθερη

Η κινηματογραφική πορεία του Ισπανού σκηνοθέτη χωρίζεται σε τρεις περιόδους. Την Ισπανική, την Μεξικάνικη και την Γαλλική.
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου
Στις 21:00 | Un Chien Andalou :
Η πρώτη ταινία του Bunuel σε ένα από κοινού σενάριο με τον Salvador Dali . 17 λεπτά ενώς κολάζ ονείρων των δύο σεναριογράφων. Πρόκειται για την αρχή του σουρεαλιστικού κινηματογράφου
Στις 21:30 | L' Age d' Or :
Η σουρεαλιστική ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που αγαπάνε με πάθος ο ένας τον άλλον, αλλά οι προσπάθειές τους να ολοκληρώσουν το πάθος τους συνεχώς ματαιώνεται από τις οικογένειές τους, την εκκλησία και την αστική κοινωνία.
Η δεύτερη ταινία του Bunuel και πρώτη μεγάλου μήκους που σφραγίζει την ισπανική του περίοδο ως την πιο καθαρή σουρεαλιστική του.
Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
Στις 21:00 | Los Ovidados :
Μια ομάδα νεαρών με παραβατικές συμπεριφορές ζει μια βίαια και γεμάτη εγκλήματα ζωή στις φτωχογειτονιές του Μεξικού. Μέσα σε αυτή τη καθημερινότητα οι ηθικές αρχές του νεαρού Πέδρο αλλοιώνονται και καταστρέφονται από τους άλλους
Μια ταινία που ανήκει στη Μεξικάνικη περίοδο του Luis Bunuel όπου μας προσέφερε κατά κύριο λόγο ρεαλιστικές και σκληρές ταινίες που παραμένουν όμως κινηματογραφικά διαμάντια με το Los Ovidados να θεωρείται μία από τις κορυφαίες σε ποιότητα.
Είσοδος Ελεύθερη
Εναλλακτικός Πολυχώρος Άρδην | Βαλαωρίοτυ 1 στον 8ο όροφο