LifeArt Global Media Festival 2017 - P.S. site

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

LifeArt Global Media Festival 2017

LifeArt Global Media Festival 2017

lifeart global media festival-20172 ~ 12 Ιουλίου 2017
Ένα νέο φεστιβάλ, σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους εταίρους, φιλοδοξεί να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το «LifeArt Global Media Festival 2017, Film/TV/Web/VR» μια καινοτόμο πρωτοβουλία που καλύπτει όλο το εύρος της κινηματογραφικής δημιουργίας, αφού θα είναι ένα από τα ελάχιστα Φεστιβάλ παγκοσμίως που δίνουν χώρο και έμφαση στις νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τον κινηματογράφο, τη δυναμικά αναδυόμενη τηλεοπτική παραγωγή, το διαδίκτυο και, φυσικά, την εικονική πραγματικότητα.
Για τη δημιουργία του φιλόδοξου στόχου αυτού στόχου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεργάζεται με την MOR-VISUAL Inc, εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λος 'Αντζελες και με εξειδίκευση στην παραγωγή μεγάλων live καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Η MOR-VISUAL Inc τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά και στην κινηματογραφική βιομηχανία της Αμερικής με τελευταία ταινία της το «Criminal», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κέβιν Κόστνερ, Ράιαν Ρέινολντς και Γκαλ Γκαντό. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο 'Αριελ Βρόμεν, ο οποίος παρουσίασε τη νέα αυτή πρωτοβουλία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
«Το LifeArt Global Media Festival 2017 είναι μία γιορτή στη μνήμη και την πολιτιστική παρακαταθήκη του Μιχάλη Κακογιάννη, η οποία όχι μόνο θα αναβιώσει την καλλιτεχνική αξία του έργου του, αλλά θα λειτουργήσει και ως μία πλατφόρμα για νέους, ταλαντούχους δημιουργούς να προβάλουν και να αναδείξουν την τέχνη τους ενθαρρύνοντας τους να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο» ανέφερε ο 'Αριελ Βρόμεν.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Φεστιβάλ «Με συντονισμένες δράσεις φιλοδοξεί να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας εικόνας της Ελλάδας σήμερα, αυτής που θα τη βοηθήσει να βρει ξανά την κεντρική θέση της στον παγκόμιο χάρτη της τέχνης. Αυτό, εξάλλου, ήταν και το μεγάλο επίτευγμα του Μιχάλη Κακογιάννη, ενός οραματιστή καλλιτέχνη με πάθος για τη χώρα του και την τέχνη, ο οποίος, με όχημα το ταλέντο του και την πολυσχιδή προσωπικότητα του, κατάφερε να βάλει την ελληνική κινηματογραφία στη διεθνή σκηνή».
Η αξιολόγηση των ταινιών θα γίνει από Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου και από ειδικούς στην κινηματογραφική τέχνη, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα μιας ζωντανής τελικής εκδήλωσης με σύστημα online ψήφου του κοινού σε συνδυασμό με την ψήφο της Κριτικής Επιτροπής. Αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή είναι η Nu Boyana Film Studios, η Zolotas House of Jewelry και η General Shipping Services Ltd.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα από τα βραβεία που θα δοθούν στο τέλος του φεστιβάλ θα είναι το Humanitarian Award Μιχάλης Κακογιάννης ενώ θα εγκαινιαστεί και έκθεση με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη -μερικές από τις οποίες ανέκδοτες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ψηφιακή εικαστική έκθεση φωτογραφίας με προβολές από τα έργα του διεθνούς φήμης φωτογράφου Giuliano Bekor , ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια live unplugged performance του Omar Faruk Tekbilek, ο οποίος, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, ερμήνευσε δικές του διασκευές τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη συνοδευόμενος από διεθνούς φήμης μουσικούς.